stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kostanjevici bodo imeli nove mostove

Piše: R.K.

Čas objave:
01.08.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Kostanjevici bodo imeli nove mostove; Atleti bodo na novem stadionu v Brežicah trenirali že čez mesec dni.

SVET NA KRKI

Pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na sredo bodo možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi in krajevno točo, napovedujejo na Arsu, kjer so izdali oranžno opozorilo za vso državo. Nevihtna linija bo predvidoma med 18. in 23. uro od severozahoda prečkala celotno ozemlje Slovenije. Sredi noči se bo ozračje umirilo.

V okolici Vrhnike so včeraj trije zamaskirani storilci vstopili v hišo starejšega moškega, ga s fizično silo zadržali in proti njemu uporabili solzivec. Medtem so mu ukradli denarnico z nekaj gotovine, oškodovanec pa je bil lažje poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja ropa. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

KRKA DOMA

Kostanjevica bo imela nov most. Lani so porušili južni leseni most prek Krke, nato pa na njegovem mestu po stari zasnovi zgradili novega. Zdaj pa bodo prenovili še drugi, severni most. Če bo šlo vse po sreči, bodo Kostanjevičani lahko preko novega mostu hodil že prihodnje poletje. Severni kostanjeviški most je sicer meter daljši od južnega mosta. Zanj so predvideli nekaj več kot 120 kubičnih metrov hrastovine in 15 kubičnih metrov smrekovega lesa. Pilote bodo zabili kombinirano z betonom, to pa naj bi olajšalo morebitno kasnejšo menjavo načetih ali kako drugače poškodovanih lesenih delov. Pogodbo za prenovo so konec junija podpisali s sevniškim gradbenim podjetjem Rafael, ministrstvo za kulturo pa bo projekt sofinanciralo. Oba mostova sta spomeniško zaščitena, zato se morajo pri obnovi držati strogih pravil. Prenovili pa bodo tudi tako imenovani mali oziorma tercijalski most prek Krke, ki je namenjen le pešcem in kolesarjem. Ta most naj bi ga prvotno zgradili po zamisli arhitekta Jože Plečnika, ki je prijateljeval s Kostanjevičanko Emilijo Fon. Zgradili so ga po drugi svetovni vojni in ga pred približno 30 leti v celoti prenovili. Zaradi nagnitih pilotov in udrtja so most decembra lani popolnoma zaprli in odtlej čaka boljše čase. Občina za obnovo sicer že pripravlja potrebno dokumentacijo. Mali most naj bi začeli po besedah župana Roberta Zagorca začeli graditi v drugi polovici prihodnjega ali v prvi polovici leta 2025. Župan je povedal še, da projekta protipoplavne zaščite za mestni otok, ki so ga lani zavrnili, ne bo. Direkcija za vode je sicer zagotovila 6,75 milijona evrov, vendar je čas za dokončen dogovor junija potekel, zato omenjenega projekta ne bo.

Prenova brežiškega atletskega stadiona, ki jo je Občina Brežice začela oktobra lani, teče po načrtih. Trenutno menjajo sintetično podlago in drenažni asfalt, urejajo vodni odtok in električno napeljavo ter kanalizacijo. V teh dneh bodo izvajalci zaključili tudi z risanjem označb. Med drugim jih čaka še urejanje garderob, fitnesa, prve pomoči in dostopa do tribun. Uredili bodo tudi parkirišče, na vseh vhodih pa bodo nameščeni čitalniki za dostop s karticami. Nedavno neurje žal stadionu ni prizaneslo in podrto drevje je poškodovalo že nameščeno novo panelno ograjo, to bodo ob zaključevanju del zamenjali. Sicer pa bo po prenovi stadion omogočal tudi tekmovanja na višji ravni. Stadion nameravajo končati do konca avgusta, ko bodo pridobili tudi uporabno dovoljenje. Prvi od šestih in hkrati najobsežnejši prenovitveni korak bo stal nekaj več kot 900.000 evrov, celotna prenova pa 1,6 milijona evrov.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 1.8.2023