stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kostanjevici na Krki pridobili večino soglasij

Piše: R.K.

Čas objave:
21.01.2022 12:44

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Rdeči križ Slovenije se je odzval na prošnje obalnih domov za starejše, kjer hitro širjenje koronavirusne različice omikron vpliva tudi na kadrovske kapacitete. Ta teden je devet prostovoljcev, bolničarjev prve pomoči RKS, začelo z delom v Centru starejših občanov Lucija, koprski enoti Doma upokojencev Ptuj in Domu upokojencev Koper.

Turistično gostinska zbornica Slovenije poziva k takojšnji dodatni pomoči turističnemu gospodarstvu zaradi posledic epidemije covida-19. Na vlado ter na ministrstvi za gospodarstvo in za delo je naslovila zahtevo po takojšnjem izplačilu že večkrat obljubljenega dodatka za turizem podjetjem z največjim izpadom prihodkov.

KRKA DOMA
V Kostanjevici na Krki, kjer se morajo občina in lastniki zemljišč zediniti glede predloga protipoplavne zaščite, če želijo dobiti denar za njeno izvedbo, so do roka, ki ga je postavila Direkcija RS za vode, zbrali načelna soglasja večine lastnikov. Nekaj soglasij naj bi še prišlo s pošto, je kostanjeviški župan Ladko Petretič. Koliko od potrebnih soglasij so dobili, župan ni želel izdati. Gre za večino, je ocenil, in dodal, da odločitev, kako naprej, pričakuje od sestanka s predstavniki direkcije, do katerega naj bi prišlo v prihodnjih dneh. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je iz Kohezijskega sklada sicer za protipoplavno zaščito kostanjeviškega otoka zagotovila 6,75 milijona evrov. Projekt, ki bi protipoplavno zaščitil nekaj več kot 150 objektov in skoraj 500 prebivalcev občine Kostanjevica na Krki, naj bi končali do konca leta 2023.

Revoz, ki je nazadnje novembra lani proizvodnjo zmanjšal na izmeno in pol, napoveduje novo odpuščanje zaposlenih. Vodstvo podjetja je manreč začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 vozil na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev v Revozu. Zmanjšanje obsega proizvodnje je predvideno od aprila dalje, so sporočili iz Revoza.

Po novem lahko uporabniki knjižnice Sevnica prevzamejo gradivo tudi izven delovnega časa knjižnice. Pri stranskem vhodu v stabvo, kjer se nahaja knjižnica, so namestili paketnik Direct4me, kjer lahko uporabniki brezstično prevzamejo naročeno knjižnično gradivo 24 ur na dan, vse dni v tednu. V primeru, da želi uporabnik prevzeti knjižnično gradivo v paketniku, mora obvestiti knjižnico, ko je naročeno gradivo pripravljeno, pa je o tem obveščen preko SMS sporočila. Zaenkrat preko paketnika poteka le izposoja gradiva, za vračilo pa je še vedno na voljo knjižnični nabiralnik.

Osrednja informativna oddaja, 21.1.2022