stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: V Mirni Peči praznujejo

Piše: R.K.

Čas objave:
13.06.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih danes o občinskem prazniku Mirna Peč in začetku kolesarske dirke Po Sloveniji.

SVET NA KRKI

Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2022/2023 vpisani v 1. letnik srednjega poklicnega, strokovnega ali poklicno tehničnega izobraževanja, lahko od danes do 23. septembra oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice. Prvič pa lahko vlogo oddajo tudi elektronsko. Podelili bodo 1000 štipendij po dobrih 107 evrov mesečno.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrli štirje ljudje. Letos so slovenske ceste terjale 39 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 42 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

KRKA DOMA

Občina Mirna Peč 21. junija praznuje občinski praznik. Ob njem pripravljajo številne prireditve in slavnostno sejo. Minuli vikend so tako pripravili državne kmečke igre. V petek pripravljajo slavnostno sejo in festival mirnopeših vin ter veselico z ansamblom Ceglar, skupino Gadi in skupino Rock defect. Tudi v soboto se obreta pestro športno dogajanje z zabavnim in veselim programom.

Kolesarski klub Adrie Mobil, organizator dirke Po Sloveniji, je s svojo ekipo pripravljen na štart 28. slovenske pentlje, ki se začenja v sredo. V zaključku zadnje etape se bodo kolesarji povzpeli tudi na Trško Goro. Zadnji vzpon in spust pa bosta odločla tudi o zmagovalcu.

Osrednja informativna oddaja, 13.6.2022