stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeškem Revozu so začasno ustavili proizvodnjo

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
25.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je sinoči odločila, da bo nočna omejitev gibanja odslej od 22. do 5. ure. Pri zbiranju oz. druženju, prireditvah in shodih niso sprejeli nobenih sprememb. V vseh regijah je dovoljeno zbiranje do deset ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi. Odlok bo veljal do 2. aprila.

Današnji materinski dan je priložnost za obravnavo pomena materinstva v družbi. V Sloveniji ima otroke tri četrtine žensk, ki so starejše od 19 let.
Naša država je bila leta 2019 v EU v vrhu po stopnji delovne aktivnosti žensk v starosti 15 do 64 let z dvema otrokoma. Delovno aktivnih jih je bilo namreč kar 88 odstotkov.


KRKA DOMA:
V novomeškem Revozu so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oziroma čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, danes zaustavili proizvodnjo. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovni problem in težave z dobavo so se napovedovale že dlje časa. Proizvodnjo bodo vnovič pognali v ponedeljek in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko. Danes in jutri pa ne dela celotna tovarna oziroma so doma ostali vsi zaposleni v Revozu.

V Posavju nastaja nov projekt, imenovan Ajdi!, ki bo povezal posavske arheološke in naravne znamenitosti, ki so kakorkoli povezane s poimenovanjem Ajdi, ajdovski in podobno. Med temi so Ajdovska jama pri Nemški vasi nad Krškim, Ajdovski gradec nad Sevnico, Ajdovska jama v Silovcu pri Sromljah, Ajdovski grob na Magolniku in še druge tovrstne zanimivosti.

Trškogorski vinogradniki vsak vikend gostijo pohodnike, kolesarje in ostale obiskovalce enajstih zidanic, razkropljenih po razgibani Trški gori. Gre za najnovejši atribut turistične ponudbe Novega mesta, ki utiraj Trški gori pot med vse bolj prepoznavne slovenske izletniške destinacije. Projekt je nastal na pobudo Društva vinogradnikov Trška gora in občina ga je na razpisu podprla, še dodaja župan Gregor Macedoni. Na Trški gori je sicer veliko zidanic, zaenkrat pa jih je v turistično ponudbo Odprte zidanice vključenih 11.

Osrednja informativna oddaja, 25.3.2021

Krka ob enih