franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V občini Trebnje podelili občinska priznanja

Piše: R.K.

Čas objave:
23.06.2023 13:30

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ob 15. občinskem prazniku so v občini Trebnje podelili občinska priznanja; Na 7. redni seji v Šentrupertu so se seznanili z načrtovanimi projekti.

V sklopu programa ozaveščanja Varni na internetu nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT opozarja, da prihaja do prevar na platformi Booking.com v napredni obliki phishing napadov. Spletni goljufi objavijo privlačen, a lažen oglas za oddajo apartmaja, kjer gre navadno za  luksuzne apartmaje z najnovejšo opremo, v centru mesta, ki se oddajajajo po izjemno nizki ceni. Ponudba, ki je predobra, da bi bila resnična, je vedno znak za alarm. Poleg tega beležijo tudi primere, pri katerih so uporabniki rezervirali nastanitev preko povsem legitimnega oglasa, kar pomeni, da spletni goljufi zlorabljajo tudi uporabniške račune legitimnih ponudnikov na Bookingu.

Sedem let po referendumu o brexitu več kot 50 odstotkov Britancev meni, da je bila odločitev o izstopu iz EU napačna, medtem ko 34 odstotkov ljudi še vedno podpira brexit, kažejo rezultati raziskave družbe Deltapoll. Rezultate raziskave je objavil Inštitut Tony Blair, izvedla pa jo je družba Deltapoll.  je bila opravljena v začetku junija, v njej pa je sodelovalo 1525 ljudi. Druga raziskava objavljena pred obletnico brexita pa navaja, da je kar 75 odstotkov Britancev izgubilo zaupanje v politike.

V Parku likovnih samorastnikov v Trebnjem so včeraj obeležili 15. praznik Občine Trebnje. Na slavnostni seji so bila podeljena tudi letošnja občinska priznanja. Županja Občine Trebnje, Mateja Povhe je v svojem govoru preletela dosežke in korake preteklega pol leta, ter podala izhodišča za prihajajoči razvoj občine ter poudarila pomen občanov ter prejemnikom priznanj. Častni občan je postal prvi Slovenec s paraolimpijsko kolajno Jože Okoren, plaketo je prejel Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske za povezovanje dolenjskih ponudnikov in njihovih izdelkov v celovito kulinarično zgodbo, priznanji pa Anton Kek in Franc Mulh,  za svoje delo, saj že dolga leta prispevata k razvoju domače krajevne skupnosti.

Na 7. redni seji občine Šentrupert so se člani občinskega sveta med drugim seznanili z idejnimi zasnovami načrtovanih projektov za jugovzhodni odsek severne obvoznice Šentruperta in južno obvoznico. Projekt Severna obvoznica Šentrupert predvideva izgradnjo prometne in komunalne infrastrukture v dolžini 220 m. Naložba, ki poleg izgradnje nove ceste vključuje tudi gradnjo protipoplavnega zidu, je trenutno grobo ocenjena na nekaj več kot 400 tisoč evrov. Občinski svet se je seznanil tudi z načrtovano traso južne obvoznice od obstoječega krožišča čez regionalno cesto do lokalne ceste. 

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 23.6.2023

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 23.6.2023