franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Podbrezniku položili temeljni kamen

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Podbrezniku temeljni kamen za 184 najemnih stanovanj; Renault predstavil prenovljenega clia, še naprej ga bodo izdelovali tudi v Revozu; Za rojstni dan bodo zaigrali.

SVET NA KRKI

V letu 2021 so zabeležili najnižje število hospitaliziranih otrok zaradi astme v petih letih, zabeležili pa so tudi manj možganskih kapi in z alkoholom povezanih bolezni. Po obdobju izboljšanja pa je ponovno zraslo število samomorov, novih primerov raka in otroške debelosti, kažejo posodobljeni podatki NIJZ o zdravju prebivalcev v občinah.

Župani občin, ki ležijo ob načrtovani trasi 3a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja, opažajo, da aktivnosti na projektu ne potekajo s takšno dinamiko, kot bi si želeli. Želijo si sestanek z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, ki jim termina še ni potrdila. Da je nujno pospešiti projekt, opozarjajo predvsem v občini Škofljica.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec in minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac so v Podbrezniku pri Novem mestu položili temeljni kamen za gradnjo petih večstanovanjskih zgradb s 184 najemnimi stanovanji. Naložba je vredna 25,2 milijona evrov. Stanovanjski sklad bo v novih večstanovanjskih objektih zgradil 103 stanovanja in Mestna občina Novo mesto 81 stanovanj.  V Podbrezniku bodo zgradili trajnostne in energetsko učinkovite bloke s štirimi nadstropji in pritličjem. Stanovanja bodo enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna s površino od 38 do 80 kvadratnih metrov.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je danes predstavil prenovljeno peto generacijo modela clio, ki ga bodo še naprej izdelovali tudi v novomeški tovarni Revoz. Kot so danes sporočili iz Renaultovega predstavništva v Sloveniji, bodo pri prenovljenem cliu stavili predvsem na hibridno različico, na voljo pa ostaja tudi z dizelskim motorjem.

V Kulturnem domu Straža bo jutri ob 19. uri potekal koncert ob 30. obletnici Glasbene šole Lipičnik. Koncert bo potekal v sklopu prireditev občinskega praznika občine Straža. Zavod Glasbena šola Lipičnik ima status nevladne organizacije v javnem interesu. Pouk poteka v Novem mestu, Straži, Grosuplju in Metliki.

Osrednja informativna oddaja, 19.4.2023