franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Podgori prenova za večjo prometno varnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ponekod po državi še vedno sneži, promet je upočasnjen, ovirajo ga zdrsi tovornih vozil, nastajajo zastoji. V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot naj se odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.

Poslanci SD, LMŠ, Levice in SAB usklajujejo osnutek zakona, s katerim bi naslovili problem naraščajoče energetske revščine in ga nameravajo v DZ vložiti v ponedeljek. Trenutna različica predvideva energetske vavčerje v višini 150 evrov, ki bi jih bila deležna šestina državljanov. Potrebnih 25 milijonov evrov bi vzeli iz podnebnega sklada.

Novozelandska vlada je danes predstavila načrt, v skladu s katerim namerava postopoma povsem onemogočiti prodajo tobačnih izdelkov. Napovedala je postopno zviševanje starosti, pri kateri je mogoče kupiti tobačne izdelke. To pomeni, da današnji mladi nikoli v življenju ne bodo mogli kupiti cigaret.

KRKA DOMA:
V Podgori pri Straži bodo prenovili lokalno cestišče in uredili kolesarsko stezo. Včeraj so podpisali pogodbo za prenovo 400-metrskega cestnega odseka v naselju Podgora ter hkratno izgradnjo steze za kolesarje in pešce. Gre za naložbo, ki izboljšuje varnost v prometu. Z gradbenimi deli bodo začeli že ta mesec, končati jih nameravajo do konca maja prihodnje leto.

V Društvu za zaščito živali Novo mesto zaradi epidemioloških razmer
ne bodo mogli pripraviti že tradicionalnega dobrodelnega koncerta Novo
mesto za srečne tačke.Tokrat so se v društvu za zaščito živali odločili tudi za akcijo ozaveščanja, ves mesec pa zbirajo tudi donacije s pomočjo SMS sporočil. Besedo brez presledkov MUCKINM5 lahko pošljete na številko 1919 in tako prispevate 5 evrov.

Zavod LokalPatriot je prejemnik državnega priznanja in sicer v kategoriji za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja. Strokovna komisija je v obrazložitvi zapisala, da je LokalPatriot zavod, ki si s svojimi enotami: klubom LokalPatriot, Galerijo Simulaker in konS vozliščem Sonar, strateško prizadeva za zagotavljanje kakovostne ter obenem raznovrstne ponudbe mladinskih, kulturnih in drugih družbenih vsebin prebivalcem Novega mesta in širše dolenjske regije že več kot 20 let.

Osrednja informativna oddaja, 9.12.2021

Krka ob enih