stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : V Šmarjeti je bila ustreljena policistka

Piše: R.K.

Čas objave:
07.07.2023 16:48

Osredja informativna oddaja : V šmarjeti je bila ustreljena policistka, študenti grejo domov v Novo mesto

Člani združenja borcev za vrednote NOB, veterani vojne za Slovenijo in slovenski časniki so se danes podali z Rudnega polja na tradicionalni, že 37. spominski pohod na Triglav. Ta se tradicionalno izvaja  v počastitev slovenstva in partizanskim patruljam, ki ki so se v boju za svobodo in neodvisnost povzpele na vrh v letu 1944 in v letu 1991. Pohodniki kratko slovesnost pripravijo že na Kredarici, osrednja slovesnost pa bo v soboto na Pokljuki.

Francoski poslanci so danes pozvali vlado, naj začasno prepove platformo za izmenjavo videoposnetkov TikTok. Družbo so obtožili, da je skupaj z nekaterimi drugimi družbenimi omrežji  kriva za širjenje foto in video materiala, ki naj bi potencirala nasilje, ki se je širilo po pretresljivi smrti 17- letnika med prometno kontrolo. Do 1. januarja prihodnje leto ima Družba Tiktok za razjasnitev svojih povezav s Kitajsko. V nasprotnem naj bi se soočila s prepovedjo uporabe aplikacije v Franciji in morda tudi v Evropi.

STELJANJE V ŠMARJETI

V včerajšnjem  streljanju v Šmarjeti  je bila poškodovana policistka. Kot so poročali s policijske uprave novo mesto, sta bila včeraj nekaj po 14. uri v Šmarjeti policist in policistka policijske postaje Novo mesto pri rutinskem delu nadzora napadena.  

Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta policista odredila alkotest 62-letnemu vozniku in ugotovila, da ima v krvi 0,61 miligrama alkohola na liter. Odvzela sta mu vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo, 62-letnik pa si je uredil prevoz domov.

Policista v bran nista uporabila strelnega orožja, pri tem je bila policistka površinsko ranjena v desno ramo, policist ni utrpel poškodb, na avtu pa je ostalo več kot 10 vidnih sledi strelov. Čez približno deset minut po streljanju, so bili policisti nato obveščeni, da se je 62-letnik doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Trenutno je v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje pa ni znano.

GREM DOMOV V NOVO MESTO

Študenti grejo domov, v Novo mesto. Gre za vsakoletni pohod, kjer se tako novomeški, kot tudi študentje iz drugih mest po končanem izpitnem obdobju zberejo ter peš začnejo pot proti Novemu mestu. Letos se odvija 18. so se odprave pričele že v začetku tedna, v soboto pa jih bo na Glavnem trgu pričakal topel sprejem. Zaradi različne oddaljenosti od Novega mesta se tudi odprave začnejo na različne dneve. Z dogodkom želijo združiti novomeške študente v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem ter tako krepiti lokalno študentsko zavest. 

KRKA OB ENIH 7.7.2023