franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : V Straži so se srečali prostovoljci

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2023 12:45

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : V Straži so se srečali prostovoljci ; Odstranjevanje gorilnih elementov v NEKU

SVET NA KRKI

Deset občin v Slovenskih goricah je zgradilo regionalno kolesarsko mrežo, dolgo skoraj 60 kilometrov. Skupna vrednost gradnje kolesarskih poti je 18 milijonov evrov,. Direkcija za infrastrukturo trenutno v regiji gradi še 25 kilometrov kolesarskih poti.

Z večerom v spomin na zaslužne posameznike se bodo danes začeli dogodki v okviru letošnjega Dneva Maribora, zasnovanega s ciljem povezovanja prebivalcev in spoznavanja zgodovine mesta. Protokolarni del občinskega praznika z osrednjo proslavo bo v četrtek, zaključek praznovanja pa bo v petek s koncerti na petih okoliških gričih.

KRKA DOMA

Občina Straža je nedavno organizirala srečanje prostovoljcev. Župan Občine Straža Dušan Krštinc se je zahvalil več kot 100 prostovoljcem iz osmih različnih društev za njihov nesebičen trud pri izboljšanju kakovosti življenja v skupnosti. Poudaril je, da so prostovoljci srce občine, ter izrazil hvaležnost za njihov neprecenljiv prispevek k solidarnosti med občani. Prostovoljci, ki so bili zbrani na dogodku, so aktivni na različnih področjih, kot so socialno, izobraževalno, zdravstveno, humanitarno, kulturno in turistično. Na srečanju so se posebej zahvalili prostovoljcem, ki so pomagali občanom v stiski med poletnimi poplavami. Podelili pa so tudi priznanja 23 krvodajalcem za večkratno darovanje krvi .

V Nuklearni elektrarni Krško zaradi puščanja cevi v primarnem sistemu odstranjujejo gorivne elemente. V torek je NEK objavil, da so končali priprave na odstranitev 121 gorivnih elementov iz reaktorske posode, ki tvorijo sredico reaktorja. Načrtujejo tudi vzpostavitev pogojev za preglede manjšega cevovoda priključnega sistema reaktorja, potrebne analize in zamenjavo. V sodelovanju z domačimi in mednarodnimi inštitucijami ter podjetji so se odločili za zamenjavo dela cevovoda na obeh linijah sistema, pri čemer bo popravilo izvajalo podjetje Westinghouse. V delu bo sodelovalo približno 100 izvajalcev, ki bodo prejeli ustrezno usposabljanje. Vsa dela bodo spremljale tako Uprava RS za jedrsko varnost kot tudi pooblaščene organizacije. Potreben material, vključno s cevovodi in reducirnimi elementi, ki izpolnjujejo zahtevane standarde za vgradnjo v primarni krog elektrarne, pričakujejo v naslednjih dneh. Cilj vodstva NEK je izvesti vsa dela strokovno in kakovostno v približno mesecu dni ter elektrarno ponovno povezati v omrežje sredi novembra.

Osrednja informativna oddaja 18.10.2023