stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V tragični nesreči s strelnim orožjem življenje izgubil policist

Piše: R.K.

Čas objave:
05.12.2022 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V tragični nesreči v Krškem danes življenje izgubil policist; V Brežicah in Dolenjskih Toplicah dosedanji, drugod novi župani; Ustanovna seja novoizvoljenega mestnega sveta v Novem mestu.

SVET NA KRKI

Plaz pod Turskim žlebom je včeraj odnesel dva planinca, oba pa sta huje poškodovana. Gorski reševalci opozarjajo, naj se planinci na ture v zimskih razmerah dobro pripravijo. Pomembno je, da imajo in znajo uporabljati zimsko opremo, torej dereze, cepin in plazovni trojček.

Ta teden poteka še tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Policisti bodo v tem času preverjali psihofizično stanje voznikov, javna agencija za varnost prometa pa bo v sodelovanju z nevladniki in občinskimi sveti izvajala preventivne aktivnosti.

KRKA DOMA

Novomeški policisti globoko pretreseni in prizadeti poročajo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil njihov 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes dopoldne, v prostorih omenjene policijske postaje.

V osrednjem Posavju so v drugem krogu nedeljskih volitev novega župana dobili v Mestni občini Krško in v Kostanjevici na Krki, Občino Brežice pa bo še štiri leta vodil dozdajšnji župan. Na osrednjem Dolenjskem so novo župansko vodstvo izvolili v Trebnjem in v Občini Mokronog-Trebelno, v Dolenjskih Toplicah pa bo še naprej uradoval stari novi župan.

Ponekod bodo ustanovne seje novoizvoljenih mestnih svetov pripravili že danes, Občinski svet Mestne občine Novo mesto pa se bo na seji sestal 15. decembra. Župan Gregor Macedoni, ki bo novomeško občino vodil tretji zaporedni mandat, bo pred tem 8. decembra opravil koordinacijski sestanek z nosilci v občinski svet uvrščenih list in strank.

Osrednja informativna oddaja 5.12.2022