IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Varnostna problematika v Ivančni gorici

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2023 14:04

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Varnostna problematika v Ivančni gorici ; Vaja letalske nesreče v Cerkljah ob Krki

SVET NA KRKI

Uvedba nadzora na notranji meji schengna ni novost, a mora ostati izjema, ki se jo uvaja le kot skrajni ukrep, je napoved Slovenije o uvedbi nadzora na meji s Hrvaško danes komentiral hrvaški premier Andrej Plenković. Ukrep je pripisal migracijski krizi in povečanim terorističnim grožnjam ter pri tem kot ključno izpostavil posvetovanje s sosedami.

Finski proizvajalec telekomunikacijske opreme Nokia je v tretjem četrtletju vknjižil 133 milijonov evrov dobička, kar je 69 odstotkov manj kot pred enim letom. Ob slabših poslovnih rezultatih, predvsem na račun manjšega povpraševanja po opremi za tehnologijo 5G, so napovedali ukinitev do 14.000 delovnih mest,

KRKA DOMA

Na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki so v torek izvedli gasilsko-reševalno vajo Letalo 2023. Na tej vsakoletni vaji so se posavske gasilske in medicinske ekipe urile v postopkih reševanja v primeru letalske nesreče. O vaji pa je več povedal vodja vaje in poveljnik 107. letalske baze Janez Kraševec. Na vaji pa so tudi predstavili nove pridobitve oz. vozila.

V Ivančni gorici so razpravljal o varnostni problematiki v občini, kjer je zaradi vlomov prišlo do samoorganiziranja občanov. Seje sta se udeležila tudi predstavnika policije, ki sta predstavila nekatere podatke in zagotovila, da bo policija aktivno prispevala k varnosti. Direktor Policijske uprave Ljubljana Tomislav Omejec je povedal, da je Ivančna Gorica hitro rastoča in razvijajoča se občina, kar s seboj prinaša tudi povečano tveganje za kazniva dejanja, kot so premoženjska kriminaliteta  ali preprodaja drog. 

Omejec pa ni naklonjen samoorganiziranju občanov v smislu, da bi poskušali ti sami prijeti storilce ali da bi opravljali druge naloge, ki jih opravlja policija. Saj je to lahko izredno nevarno ter lahko vpliva tudi na dokazno breme.

Osrednja informativna oddaja 19.10.2023