franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Varuh človekovih pravic na obisku

Piše: R.K.

Čas objave:
31.08.2023 14:32

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Varuh človekovih pravic na obisku; Dodaten dan dopusta na prvi šolski dan

SVET NA KRKI

Orkan Idalia, ki je v sredo kot orkan 3 kategorije dosegel severozahod ameriške zvezne države Florida, je z obilnimi padavinami in vetrom s hitrostjo do 200 kilometrov na uro povzročil razdejanje in poplave v nizko ležečih krajih v regiji Big Bend, preden je kot tropska nevihta dosegel Georgio. Sedaj se premika ob jugovzhodni obali ZDA.

Na železniški progi med Milanom in Torinom na severu Italije se je minulo noč zgodila huda železniška nesreča, v kateri je umrlo pet ljudi. Kot poročajo italijanski mediji, je potniški vlak na postaji v kraju Brandizzo nedaleč od Torina danes malo po polnoči zadel skupino delavcev, ki so na progi opravljali vzdrževalna dela.

KRKA DOMA

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je obiskal štiri dolenjske občine in se srečal z župani. Z vsemi se je pogovoril o izzivih in težavah, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Varuh Svetina je najprej obiskal občino Dolenjske Toplice, nato občino Straža, Mestno občino Novo mesto in Šmarješke Toplice. Župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Po vsakem srečanju se je varuh Svetina na občini odprl in predstavil tudi Varuhov kotiček  na katerem so prebivalkam in prebivalcem bile na voljo koristne informacije o delu Varuha v obliki zloženk in brošur ter tudi obrazec za vložitev pobud.

Ob jutrišnjem prvem šolskem dnevu bo tudi dodaten dan plačanega dopusta za starše. Vsem staršem  bo za spremstvo prvošolca v šolo na prvi šolski dan jutri že četrto leto zapored pripadal plačan dopust. Gre za izredni dopust, ki ga bo delodajalec delavcu odmeril, če bo ta zanj zaprosil in predložil dokazilo, da gre njegov otrok v prvi razred. Za otroke pa družba staršev pri prvem šolskem dnevu pomeni še toliko več. Poslušalka Kristina Dežan. Ker je treba izredni dopust izrabiti ob nastanku okoliščine, pa ga bodo starši lahko izrabili le na prvi šolski dan - torej ne prej in ne pozneje. Kako pa boste prosti dan izkoristili?

Osrednja informativna oddaja 31.8.2023