Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vojaška vaja na območju cerkljanskega letališča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 5159 PCR-testih potrdili 1093 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v četrtem valu. Minister za zdravje Janez Poklukar ob tem vse prebivalce poziva, da se vsi skupaj solidarno in družbeno odgovorno odločimo za cepljenje. "Čas je za razum. Čas je za cepljenje," je poudaril ob robu vladnega obiska na Goriškem.

Naša država se bo vnovič zadolžila. Načrtuje namreč izdajo dodatne 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo februarja 2031. Namero za izdajo novih obveznic je ministrstvo za finance objavilo konec avgusta, država pa se je sicer letos zadolžila že trikrat.

Mehiko je v bližini pristaniškega mesta Acapulco ob pacifiški obali stresel potres z magnitudo 7,1. Tresenje tal so občutili tudi prebivalci glavnega mesta Ciudad de Mexico, ki leži nekaj sto kilometrov stran, za dodaten nemir pa je poskrbel še niz popotresnih sunkov.


KRKA DOMA:
Začela se je tritedenska vojaška vaja z vojaškimi aktivnostmi na kopnem in v zraku tudi na območju Cerkelj ob Krki. Do 950 pripadnic in pripadnikov slovenske in ameriške vojske že uri bojne postopke pehote ob letalski in minometni podpori, kar pomeni, da bodo nebo preletavala slovenska in ameriška letala in helikopterji. Skupno usposabljanje se bo začelo danes popoldan s skokom padalcev na letališče Cerklje ob Krki v treh naletih letal, med 18. in 24. uro, ter se nadaljevalo na območju vojašnice s taktičnim usposabljanjem z uporabo manevrskega streliva do četrtka.

V Trebnjem stremijo k vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema, ki bo izboljšal prometno varnost, zmanjšal onesnaževanje in povečal učinkovitost javnega potniškega prometa. Eden izmed projektov je tudi projekt v izvajanju - Kolesarska veriga na podeželju. V sklopu tega bodo vzpostavili štiri postaje za izposojo koles in sicer bodo na vsaki postaji 4 električna in 2 navadni kolesi. Če bo šlo vse po načrtih, si bo mogoče kolesa izposoditi že konec oktobra in sicer ob stavbi občine, ob lokalni cesti v Štefanu v bližini Gostilne Mišič, ob nogometnem igrišču na Cvibljah ter ob Podružnični šoli Dolenja Nemška vas.

S sladoledom in super gostom se zaključuje 12-tedenska bralna pustolovščina. Drevi bo sklepna prireditev, ki jo novomeška Knjižnica Mirana Jarca pripravlja v Parku rastoče knjige. Mladi, stari od 7. do 15 let, so od sredine junija do konca avgusta izbirali knjižne poslastice iz skrinje pustolovščin. V centru pozornosti so bili stripi ali knjige, ki jih je ilustriral Ivan Mitrevski, sicer tudi gost današnje zaključne prireditve, na kateri bodo podelili priznanja in izžrebali nagrajence.

Osrednja informativna oddaja, 8.9.2021

Krka ob enih