franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Vzpostavitev novih satelitskih urgentnih centrov

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 12:13

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Vzpostavitev novih satelitskih urgentnih centrov; 13 letnik v avtomobilu prevažal dva otroka

SVET NA KRKI

Carinski urad v Osijeku zbira pisne ponudbe za nakup zaplenjenega blaga. Med drugim prodajajo 3689,80 litrov rakije po začetni ceni 0,66 evra na liter oziroma okoli 2435 evrov za celotno količino. Kupec mora izpolniti še en pogoj, in sicer mora sadno žganje znova destilirati.

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah bodo danes in v soboto potekali informativni dnevi, kjer bodo bodoči dijaki in študenti v živo in virtualno nabirali informacije o nadaljevanju izobraževanja, izbiri in spremembi poklica ter razvoju kariere. Mladim bodo, tako kot vsako leto, tudi tokrat v pomoč študentske in dijaške organizacije.

KRKA DOMA

Ministrstvo za zdravje načrtuje vzpostavitev 15 satelitskih urgentnih centrov za razbremenitev obstoječih. Vlada je že sprejela uredbo za njihovo ustanovitev, s poudarkom na nujni medicinski pomoči. Med načrtovanimi centri pa je tudi Zdravstveni dom Črnomelj, kjer se že pripravljajo na gradnjo prizidka v vrednosti 3,5 milijona evrov. Prizidek bo vključeval satelitski urgentni center, preselitev laboratorija v drugo nadstropje ter dodatne prostore v tretjem nadstropju. Občina je že pridobila gradbeno dovoljenje in finančno spodbudo v višini 329.000 evrov. Pričakujejo pa sofinanciranje investicije s strani države. Uvaja se tudi "srečevalni sistem", ki bo omogočil hitrejši odziv nujnih reševalnih vozil, s čimer bo razbremenjen dežurni zdravnik. Drugi zdravstveni domovi bodo ohranili neprekinjeno zdravstveno varstvo do vzpostavitve nove mreže nujne medicinske pomoči, ki se krepi na podlagi podatkov dispečerske službe zdravstva.

Včeraj okoli 22.30 se je v Bršljinu v Novem mestu zgodila prometna nesreča. Po ugotovitvah policije policijske postaje Novo mesto je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, vendar so policisti ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola. Test izdihanega zraka je pokazal 0,98 miligramov alkohola. Povzročitelju so odvzeli vozniško dovoljenje zdaj pa ga čaka kazen v višini 1.500 evrov ter 21 kazenskih točk. V istem dnevu v naselju Marof na območju policijske postaje Brežice pa so policisti okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat Punto. Ugotovili so, da je avtomobil vozil 13-letnik, ki je v vozilu prevažal še dva otroka. Na kraj so poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starše 13-letnika bodo policisti vložili obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja 16.02.2024