Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Za negovalno bolnišnico bo potreben dodaten denar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na Hrvaškem so potrdil prvi primer flurone. Bolnica v Zagrebu ima tako covid-19 kot gripo tipa A, tako imenovano prašičjo gripo podtipa virusa H3N2. Hrvaški strokovnjaki so že poudarili, da tisti, ki so cepljeni proti gripi, ne bodo zboleli zaradi flurone, ker je podtip virusa H3N2 v sezonskem cepivu proti gripi.

Obeležujemo svetovni dan brajeve pisave, v januarju pa se bodo slepi in slabovidni spomnili tudi 140-letnice rojstva Minke Skaberne, ki je organizirala prepisovanje knjig v brajico in omogočila ustanovitev prve in edine knjižnice za slepe pri nas, ki deluje še danes.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto so med pripravo projekta prenove stavbe nekdanjega bolnišničnega internega oddelka, v kateri bo mesto dobila nova regijska negovalna bolnišnica, ugotovili, da bo ta terjala še popolno statično sanacijo temeljev. Poseg bo naložbo, ki jo morajo končati do oktobra, podražil za približno tri milijone evrov. Zaradi dodatne sanacije se lahko zgodi, da bo prvotno na približno šest milijonov evrov ocenjena naložba narasla na skoraj desetmilijonsko.

Občinski svetniki občine Sodražica so na zadnji seji soglašali z dosedanjimi pogovori za odkup Maticove etno hiše v Ravnem Dolu, ki prikazuje življenje suhorobarjev v tamkajšnjih krajih. Hiša je trenutno v zasebni lasti, ker pa je njegov lastnik že v letih in želi, da se ohrani ter pri tem ostane tudi na voljo javnosti, jo želi prodati občini.

Prihodnje leto naj bi predvidoma začeli graditi novo cesto Hrastnik Zidani most. Nova cestna povezava bo dolga približno 10 kilometrov, na njej bodo trije mostovi čez Savo, most čez Savinjo, štirje nadvozi nad železniško progo, dva podvoza, 32 prepustov hudourniških pritokov Save in Savinje ter več kilometrov opornih in podpornih konstrukcij. Po prvih ocenah vrednost gradnje znaša 120 milijonov evrov.

Osrednja informativna oddaja, 4.1.2022

Krka ob enih