stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Začenja se urejanje gospodarske cone Livada

Piše: R.K.

Čas objave:
14.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

S kmetijskih gospodarstev v Sloveniji je bilo lani odkupljenega skoraj 589.000 ton kravjega mleka, kar je 1,5 odstotka več kot predlani. Mlekarne so proizvedle več konzumnega mleka, več mleka v prahu in več smetane, preostalih mlečnih izdelkov pa manj, je danes objavil državni statistični urad.

Povprečen prebivalec EU je leta 2020 ustvaril 505 kilogramov komunalnih odpadkov. Tik pod evropskim povprečjem je Slovenija, kjer je povprečen prebivalec ustvaril 487 kilogramov odpadkov, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat.

KRKA DOMA

Ta mesec bodo začeli z izvedbo del druge faze ureditve in komunalnega opremljanja gospodarske cone Livada v Novem mestu. Gre za nadaljevanje urejanja cestnega omrežja in gospodarske infrastrukture, ki je v obširnejši prvi fazi izvedbe del v višini dva milijona evrov potekalo že v letu 2018, nato pa je občina pridobila manjkajoča zemljišča, ki bodo ustrezno opremljena v sklopu tokratnih del. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja GPI tehnika Drago Muhič sta že podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 330.000 evrov z DDV. Dela bodo predvidoma potekala 9 mesecev.

Na pustno soboto, 26. februarja, se v Novo mesto vrača pustni karneval s pustno povorko in animacijskim programom za najmlajše. Pustni povorki, ki se bo na igrišču pri Osnovni šoli Grm začela ob 10.30 uri, se bodo pridružili predstavniki novomeške godbe, mažorete in raznovrstne maske, ob 11. uri pa se bo pričel program na Glavnem trgu. Sočasno s pustnim karnevalom se na pustno soboto pričenja tudi novomeška tržnica na Glavnem trgu, ki bo prav tako pustno obarvana.

Na Župančičevem sprehajališču pri Mladinskem centru Oton bo tega petka vzpostavljena popolna zapora zaradi gradbenih del v okviru izgradnje brvi in kolesarske poti Loka–Kandija. Ker bo gradbeni izvajalec začel s postavitvijo pilotnih opornikov brvi na levi strani reke Krke, bo prehod iz smeri Športnega parka Loka proti Pugljevi ulici in obratno, z namenom ohranjanja varnosti mimoidočih onemogočen. Obhod za pešce bo možen po ulicah mestnega jedra. Brv Loka–Kandija, dolžine 121,5 metra in širine 4,3 metra, bo na desnem bregu reke Krke umeščena tik pred izlivom Težke vode, kjer se bo nahajal tudi manjši vstopni trg, z levega brega pa bodo z Župančičevega sprehajališča nanjo vodile stopnice in dostopna klančina. Gradnja bo trajala predvidoma do konca tega leta.

V 14. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige je članska ekipa Športnega društva SU v Športnem centru Livada gostila moštvo ljubljanskega Kajuh Slovana in z rezultatom 5:1 slavila tretjo zaporedno prvoligaško zmago, skupno pa že dvanajsto. V desetem krogu 3. Slovenske namiznoteniške lige so mladi upi Športnega društva SU poskrbeli za prijetno presenečenje, saj so s 5:3 premagali do tega kroga vodilni NTK B2 Bendl. Boljši pa so bili tudi od druge ekipe tega kranjskega kluba, in sicer s 5:2. »

Osrednja informativna oddaja, 14.2.2022