mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Začetek gradnje hitre ceste morda že spomladi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je sprejela poseben projekt za spodbujanje precepljenosti proti covidu-19. Sklenila je namreč, da se bo zagotovilo ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu družinske medicine, ki bodo opravili dodatno delo in s tem zagotovili večjo precepljenost proti covidu-19 pri njih opredeljenih oseb.

Čebelarska zveza Slovenije oz. javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s čebelarskimi društvi danes pripravlja dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Med drugim tudi pri nas in sicer v Črnolju, Trebelnem in Dolenjskih Toplicah.

Gorenjski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo, ki se je zgodil ponoči. Ena oseba je umrla, osumljencu pa so odvzeli prostost. Ker preiskava še poteka, več informacij v tem trenutku še ni znanih.

KRKA DOMA:
Ministrstvo za okolje in prostor je Darsu izdalo gradbeno dovoljenje za gradnjo dela 3. razvojne osi jug. Gre za gradnjo pet kilometrov hitre ceste od priključka dolenjske avtoceste Novo mesto - vzhod do priključka za tovarno Revoz. Gradnja bi, sporočajo z DARSA, lahko stekla spomladi. Zamisli o izgradnji tretje razvojne osi so sicer stare pol stoletja, predvidena pa je kot povezovalna cesta od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško in bo severno in jugovzhodno Slovenijo povezala z državnim avtocestnim križem.

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško so med drugim sprejeli osnutka proračunov za naslednji dve leti. Večji načrtovani projekti in naložbe bodo predvsem novogradnja prizidka krške knjižnice in rekonstrukcija dela obstoječega objekta, bazen Krško, novogradnja podružnične OŠ V Velikem Podlogu ter OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, energetska sanacija Doma XIV. divizije Senovo, vzdrževanje in oprema osnovnih šol ter številne obnove ceste.

Včeraj je bila na Otočcu uradna otvoritev novega prizidka k Osnovni šoli, v katerem že deluje nov tri oddelčni vrtec, v šestih novih učilnicah pa tudi že poteka pouk za osnovnošolce.

V občini Sevnica so po zaključenem postopku ponovne celovite presoje z velikim ponosom sprejeli informacijo, da je turistična destinacija Sevnica prejemnica zlatega znaka Slovenia Green Destination.

Osrednja informativna oddaja, 22.10.2021

Krka ob enih