stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Zaključek obsežne kriminalistične preiskave

Piše: R.K.

Čas objave:
25.10.2023 12:48

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Zaključek obsežne kriminalistične preiskave ; V Zalokah čebele pomagajo do zdravja

SVET NA KRKI

Ob državnem prazniku, dnevu suverenosti je premier Robert Golob državljane v poslanici pozval k praznovanju tega pomembnega dne in negovanju spomina na vse zaslužne za samostojno državo. Pri tem je poudaril, da se žal načelo suverenosti, ki velja za eno ključnih načel mednarodnega prava, danes kljub zavezam krši.

Na odprtem zasedanju Varnostnega sveta Združenih narodov o razmerah na Bližnjem vzhodu, ki je v torek potekalo na ministrski ravni, je govorila tudi državna sekretarka na zunanjem ministrstvu Sanja Štiglic. V imenu Slovenije je pozvala k humanitarni prekinitvi ognja v konfliktu med Izraelom in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas.

KRKA DOMA

V Zalokah čebele pomagajo do zdravja. Jože Cemič je nedavno odprl Center apiterapije Evin gaj v Zalokah pri Raki, ob prisotnosti nekdanjega predsednika države Boruta Pahorja in več uglednih gostov. Cemič, ki izvira iz dolge družinske tradicije čebelarstva, je v svojem govoru poudaril pomen narave ter željo po sprostitvi od sodobnega življenjskega tempa obiskovalcev njegovega centra. Center je poimenoval po svoji drugi hčerki Evi, ki je tudi del družinske tradicije, s svojo zagnanostjo in ljubeznijo do čebel.  Poleg čebelarstva se Cemič ukvarja tudi z apiterapijo, s katero želi združiti zdravilne učinke čebeljih pridelkov in solne terapije. Cemičev Center apiterapije Evin gaj predstavlja svež pristop k apiturizmu, kar je prepoznala tudi vodja Sektorja za poslovno okolje pri Direktoratu za turizem ter župan Mestne občine Krško. Nekdanji predsednik republike, Borut Pahor pa je poudaril pomen trajnostnega razvoja in spodbudil Cemiča k nadaljnjemu uspehu v njegovem delu.

Policisti Policijske postaje Novo mesto so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo, v kateri so razkrili več kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Preiskava je pokazala, da so državljani Kosova s pomočjo delodajalca vložili lažne vloge za pridobitev dovoljenj za prebivanje svojih družinskih članov, ob tem pa so predložili tudi ponarejene plačilne liste. Ugotovljeno je bilo, da so s tem dejanjem zavajali upravni organ, ki je izdal dovoljenja za prebivanje 18 tujcem, ki so nato bili upravičeni do socialnih transferjev. Na podlagi zbranih dokazov so bili podani skupno pet kazenskih ovadb zoper pet vlagateljev ter odgovorno osebo pravne osebe delodajalca in samo pravno osebo zaradi več kaznivih dejanj povezanih z lažnimi plačilnimi listinami in ponarejanjem poslovnih listin. Poleg tega je bil vložen še en kazenski postopek zoper isto odgovorno osebo istega delodajalca zaradi lažnega prijavljanja tujih delavcev za začasno prebivanje na naslovu, kjer niso dejansko prebivali.

Osrednja informativna oddaja 25.10.2023