gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Zasačili so tatova božičnih okraskov

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2023 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Zasačili so tatova božičnih okraskov; 21. filmski festival pri Brestanici

SVET NA KRKI

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je začelo ponovljeno sojenje moškemu, obtoženemu, da je konec leta 2020 iz Švice nezakonito odpeljal svoja otroka, za katera je skrbništvo imela njuna mati, poročajo mediji. Po skoraj treh letih mati še vedno ne ve, kje sta otroka, saj z njima nima nobenega stika.

Ministrica Asta Vrečko danes na zasedanju ministrov držav članic EU, pristojnih za kulturo, pričakuje veliko podporo Ljubljanskemu manifestu o poglobljenem branju, ki ga je Slovenija predstavila na Frankfurtskem knjižnem sejmu . Gre za poziv celotni politiki in tudi ljudem o pomenu poglobljenega branja, ki pa mora biti tudi družbeno omogočeno.

KRKA DOMA

Policisti Policijske Postaje Novo mesto so včeraj med kontrolo prometa na avtocesti okoli 20.30 na Biču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. V istem dnevu nekaj pred 18.30 pa so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju. Dva neznanca naj bi napolnila nakupovalni voziček z različnimi artikli za okrasitev in brez plačila pobegnila iz prodajalne. Policisti so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Na podlagi opisa so kmalu izsledili in prijeli 43-letnika in mladoletnega osumljenca iz Črnomlja. Ukradene predmete so jima zasegli ter jih bodo vrnili osebju prodajalne. Zoper tatova bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na gradu Rajhenburg pri Brestanici se je danes začel 21. Luksuz festival poceni filma, ki bo trajal dva dni. Festival prinaša raznovrsten program dokumentarnih, igranih in animiranih filmov mladih avtorjev iz različnih držav. Glavna posebnost festivala je v tem, da film prinaša na ulice in tako predstavlja kritičen pogled na družbo skozi nove pristope mladih filmskih ustvarjalcev. To načelo že 21 let vodi Luksuz festival poceni filma. Letošnji festival je zaznamovan z edinstveno izbiro mednarodnih gostov ter selitvijo festivalskega prizorišča iz Krškega na grad Brestanica. Mednarodni izbor kratkih filmov se osredotoča na teme intersekcijskega pristopa k družbenim bojem. Program poudari moč kinematografije pri analizi diskriminacije, še posebej pa se osredotoča na prepletanje različnih oblik zatiranja v prostoru in času. Vse filmske projekcije na festivalu so brezplačne, organizacijo pa so skupaj z Kulturnim domom Krško pripravili člani Društva zaveznikov mehkega pristanka

Osrednja informativna oddaja 24.11.2023