nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Zdravniška stavka se nadaljuje

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2024 12:21

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Zdravniška stavka se nadaljuje; Razprave o stanju javnih zavodov v občini Brežice

SVET NA KRKI

Krajevno skupnost Stara Fužina - Studor je konec minulega leta razburil predlog Občine Bohinj za spremembo odloka o prometnem režimu, po katerem krajevna skupnost ne bi mogla več pobirati parkirnin na svojem območju, temveč bi to enotno izvajala občina. Župan se nadeja, da bodo nesoglasja rešili do konca marca.

Obeležujemo 18. evropski teden preprečevanja raka materničnega vratu. Slovenija je na podlagi izjemnih rezultatov, ki jih dosega državni presejalni program Zora, prepoznana kot ena izmed držav, ki lahko med prvimi v Evropi doseže odpravo raka materničnega vratu, so sporočili z onkološkega inštituta. Program Zora je lani praznoval 20 let delovanja.

KRKA DOMA

Po doslej neuspešnih pogajanjih vlade in zdravniškega sindikat Fides se zdravniška stavka nadaljuje tudi ta teden. Odslej bo potekala v zaostreni obliki, kar pa bo odvisno od vsakega posameznega zdravstvenega zavoda. Vlada in Fides naj bi sicer tudi danes sedla za pogajalsko mizo. V Splošni bolnišnici Novo mesto so pojasnili, da je bilo zaradi stavke odpovedanih približno med 40 in 45 odstotkov nenujnih zdravstvenih storitev. Gre predvsem za ambulantne preglede, radiološko diagnostiko in program elektivnih operacij, navedli in napovedali so da bodo odpovedane storitve prenaročene na prvi prosti termin. Poudarili so, da kljub stavki zdravniki izvajajo minimalni delovni proces v skladu s stavkovnimi smernicami.

Svetniška skupina Gibanje Svoboda je na zadnji seji brežiškega občinskega sveta razpravljala o stanju v javnih zavodih v občini. Svetnica Stanka Preskar je izpostavila "nelogična dogajanja" v nekaterih zavodih, kjer naj bi se po neuradnih informacijah pojavljal nepotizem in konflikt interesov. Direktorica ZPTM Brežice, Katja Čanžar, meni, da se je svetnica Gibanja Svoboda osredotočila na njen zavod, čeprav imena ustanov niso bila izrecno navedena. Čanžar zavrača navedbe, ki jih opisuje kot politični napad na svojo vlogo direktorice ZPTM Brežice. Hkrati je poudarila, da so v zadnjih dveh mesecih nanjo usmerjeni napadi z več strani, vključno s kritikami glede projekta Hand in Hand. Čanžar vztraja, da gre za politično motivirane napade in opozarja, da bi morale biti tovrstne obtožbe podprte z dejstvi, ne pa zgolj na podlagi neuradnih informacij.  Razprave o tej temi so tako še vedno odprte, medtem ko javnost čaka na več informacij o očitkih, ki so bili izraženi na zadnji seji občinskega sveta.

Osrednja informativna oddaja 22.02.2024