volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Znani najboljši inovatorji v Posavju

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2023 13:17

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na gradu Rajhenburg podelili letošnja priznanja posavskim inovatorjem; Začela se je dirka po Sloveniji.

SVET NA KRKI

Na osnovni šoli v mestu Lukavac na severovzhodu BiH je danes učenec streljal s pištolo in težje ranil enega od zaposlenih, je sporočila lokalna policija. Glede na neuradne informacije naj bi šlo za učitelja angleščine, ki naj bi ga učenec posebej iskal. Vanj je učenec izstrelil več nabojev in mu prizadel poškodbe, zaradi katerih je ogroženo njegovo življenje. Učitelj se zdravi v kliničnem centru v Tuzli, kjer so pojasnili, da je utrpel strelno rano na vratu. Policija je učenca nemudoma aretirala, njegov motiv za napad pa še ni znan. Šlo naj bi za dečka, ki so ga zaradi problematičnega vedenja izključili iz šole. Kot so zagotovile lokalne oblasti, med ranjenimi ni otrok.

Direktorica Slovenskih železnic-Potniški promet Darja Kocjan in predstavnik skupine Stadler Željko Davidović sta ob navzočnosti premierja Roberta Goloba danes podpisala pogodbo za nakup 20 novih potniških vlakov. Nekaj manj kot 150 milijonov evrov vreden posel bo po navedbah SŽ omogočil dodaten dvig kakovosti storitev v železniškem potniškem prometu.

KRKA DOMA

Krška Posavska gospodarska zbornica je podelila priznanja za najboljše inovacije Posavja za leto 2023. Podelili so šest zlatih, devet srebrnih in tri bronasta priznanja. Za priznanja na državni ravni se bodo potegovala najvišje ocenjena podjetja, Gen energija z interaktivno simulacijo delovanja krške nuklearke za spodbujanje in krepitev energetske pismenosti, krška podružnica Q Techne z razvojem in izdelavo mobilnega robota za pregled jeklenega zadrževalnega hrama reaktorske zgradbe v ozki reži ter izvedbo pregleda in Mint sports oz. samostojni podjetnik Nino Žičkar s smučarskimi očali MINT New Cortina Photo+. Zlata priznanja so poleg omenjenih treh dosodili še družbi DS Smith Slovenija, družbi Ino Brežice in družbi TPV Automotive. Posavska sedemčlanska komisija je sicer prejela skupaj 18 inovacijskih prijav. Pri teh je v 11 podjetjih sodelovalo skupaj 80 inovatorjev.

Danes se ja začela jubilejna kolesarska dirka Po Sloveniji. Sodeluje 20 kolesarskih ekip s skupaj 140 tekmovalci. Dirko televizijsko spremljajo v nekaj več kot 130 državah, pri čemer gre za veliko medijsko prepoznavnost in promocijo Slovenije. Novomeški podžupan Urban Kramar je ob tem ocenil, da se zaradi nje promocija Novega mesta vsako leto in vse bolj krepi. Dirka se je začela danes v Celju, cilj pa v nedeljo na novomeškem Glavnem trgu. Sicer pa kolesarje v nedeljo med drugim čaka vzpon na novomeško Trško goro s 365 metri nadmorske višine, kar bo za Novomeščane verjetno najbolj zanimiv del dirke. Pred dirko je sicer novomeški mladinski svet objavil poziv Na kolo pa gasa z namenom, da bi Novomeščani spodbujali tekmovalce ter tako prispevali k promociji mesta.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 14.6.2023