stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Župan občine Brežice je obiskal otroški oddelek

Piše: R.K.

Čas objave:
13.02.2024 12:22

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih : Župan občine Brežice je obiskal otroški oddelek ; Zbor belokranjskih lovcev

SVET NA KRKI

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre je eno leto pred iztekom mandata svetu zavoda poslal odstop z mesta direktorja bolnišnice oz. odpoved pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja bolnišnice. Razlogov ni navedel, je povedal predsednik sveta bolnišnice Primož Stošicki.

Zunanja ministrica Tanja Fajon v sredo začenja dvodnevni obisk v Haagu, kjer bo med drugim podpisala ljubljansko - haaško konvencijo, sprejeto maja lani v Ljubljani. Konvencija po navedah zunanjega ministrstva predstavlja prelomno mednarodno pogodbo, ki bo državam omogočila mednarodno sodelovanje pri preiskavah in pregonu najhujših zločinov.

KRKA DOMA

Župan Občine Brežice, Ivan Molan, je nedavno obiskal Otroški oddelek Splošne bolnišnice Brežice, kjer se je srečal z direktorico bolnišnice Anico Hribar, predstojnico pediatričnega oddelka Sanjo Radić, strokovno vodjo pediatričnega oddelka Anito Mujakić ter vzgojiteljico v bolnišničnem oddelku Vrtca Mavrica Brežice, Jernejo Rožman Molan. Otrokom na oddelku je župan izročil knjige in zvezke s toplimi željami za čim hitrejše okrevanje. Ivan Molan je poudaril, da Občina Brežice že od leta 2018 nosi naziv Branju prijazna občina. Dodal je, da se je občina konec leta 2023 pridružila Mreži zdravih mest, s čimer se je zavezala k spodbujanju bolj zdravega in trajnostnega načina življenja. Med pomembnimi nalogami občine je tako spodbujanje bralne kulture in promocija zdravega načina življenja med vsemi prebivalci, še posebej med najmlajšimi, ki prinašajo dolgoročne koristi za celotno skupnost.

V Domu krajanov Adlešiči je nedavno potekal zbor belokranjskih lovcev, ki ga je organizirala Zveza lovskih družin Bela krajina v sodelovanju z Lovsko družino Adlešiči. Na dogodku so bila podeljena številna priznanja, pokali in odlikovanja za izjemne dosežke v lovstvu. Posebej veseli dejstvo, da se je k podpisu Etičnega kodeksa slovenskih lovcev pridružilo kar nekaj mladih lovcev, ki so v preteklem letu uspešno opravili lovski izpit. Med uglednimi govorniki so bili predsednik Lovske zveze Slovenije, Alojz Kovšca, župan Občine Črnomelj, Andrej Kavšek, predsednik ZLD Bele krajine, Miroslav HUdak, predsednik Lovskega kinološkega društva Bela krajina, Igor Grašak, ter drugi. Prijetno vzdušje je dodatno popestril nastop Lovskega pevskega zbora Bele krajine, lokalno barvo pa so dodali tudi tamburaši KUD Božo Račič Adlešiči. Po uradnem delu proslave pa je sledilo sproščeno druženje ob dobri hrani in pijači.

Osrednja informativna oddaja 13.02.2024