stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - Pri 35-letniku sadike konoplje in naboji

Piše: RK

Čas objave:
24.08.2021 13:07

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI:

Na višjih šolah se danes začenja drugi in hkrati zadnji prijavni rok za vpis v redni študij višješolskega strokovnega izobraževanja v študijskem letu 2021/22, ki bo potekal do 31. avgusta. Po podatkih višješolske prijavne službe je na voljo skupno 10.152 vpisnih mest (lani 11.156), in sicer 2904 na izrednih in 7248 na rednih študijih.


Sindikat policistov Slovenije se je obrnil na informacijskega pooblaščenca, ker je policija v posredovanih poročilih o nadzoru, ki so bili podlaga za izrek opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja trem policistom PU Ljubljana, prekrila nekatere podatke. Kot opozarjajo, policija za to nima nikakršne pravne podlage.


Nekaj po drugi uri popoldne so na številki 113 in 12 prejeli več klicev, da je na Otočcu v reki Krki vozilo. Vozilo so iz vode potegnili gasilci in pregledali reko in brežino, vendar je bilo vozilo prazno. Policisti so uspeli najti lastnike vozila in voznika – kot kaže je 49-letnik vozilo parkiral na parkirišču, da ga ni ustrezno zavaroval pred premikanjem, tako da se je avto sam zapeljal v Krko.

KRKA DOMA:
Izdelava dokumentacije za drugi odsek tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug, bo podprta z evropskimi sredstvi. Projekt je vreden osem milijonov evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 2,15 milijona evrov, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva, potem ko je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odločila o podpori projektu. Kot so dodali, želijo s projektom izdelave projektne in investicijske dokumentacije pospešiti izvedbo predhodnih del, ki so nujna in obvezna podlaga za pričetek gradnje.

Policisti so v petek na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo v širši okolici Kočevja. Med preiskavo so v prostorih 35-letnika odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je bilo tudi 351 sadik, visokih od 60 do 70 centimetrov. Pri moškem so policisti našli tudi nekaj nabojev različnih kalibrov. Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so sadike, pripomočke za gojenje in naboje policisti zasegli in poslali v analizo. Zaradi nedovoljenega posedovanja nabojev bodo zoper 35-letnika uvedli prekrškovni postopek. Prav tako bodo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Ob občinskem prazniku Šentjerneja so pripravili štiri Jernejeve večere kulture, ki so se odvijali v Orehovici, Gradišču, Vrhpolju in Ledeči vasi. Minuli petek je s polurno predstavo navdušil skladatelj, igralec, režiser, šansonjer, pianist, pevec in humorist Jure Ivanušič. Večer v Orehovici je s klavirsko harmoniko popestril Luka Povhe iz Dolenjega Vrhpolja, v Gradišču pa domačin Marko Kalin z diatonično harmoniko. Občani so prisluhnili pevki tudi Tamari Kos iz Brežic, ki je znana pod umetniškim imenom Mirloo. V soboto sta potekala še dva večera Jernejeve kulture, v Gorenjem Vrhpolju in Ledeči vasi. Nastopil je vsestransko talentiran igralec in komedijant Matjaž Javšnik, ki nadaljuje svoj gledališki niz s predstavo Striptiz. Nastopila je tudi sopranistka Ema Pavlič iz Gorenjega Vrhpolja, ki koncertira v različnih krajih in priložnostih. V Ledeči vasi je zbrane nagovoril predsednik PGD Groblje Dejan Lešnjak, v Gorenjem Vrhpolju pa predsednica PGD Gorenje Vrhpolje Tina Grubar. Župan Jože Simončič je na obeh lokacijah zbranim čestital ob občinskem prazniku. Večer v Vrhpolju je s klavirsko harmoniko popestril še Luka Povhe iz Dolenjega Vrhpolja, v Ledeči vasi pa z diatonično harmoniko Jan Žagar z Grobelj.

Osrednja informativna oddaja, 24.8.2021