stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ta vikend Vinska vigred

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Finančna uprava RS je našla rešitev za zavezance, ki so zaradi uporabe napačnih vhodnih podatkov prejeli napačne odmere obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Tem bo v juniju izdala nove odločbe. "To pomeni, da jim ne bo treba vlagati pritožb, saj bo nova odločba nadomestila prejšnjo, ki je napačna," so danes sporočili iz Fursa.

Upravni odbor Univerze v Mariboru je na seji v četrtek podal soglasje k elaboratu pripojitve Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru. Kot so sporočili, ocenjujejo, da bo pripojitev dolgoročno pozitivno vplivala na poslovanje obeh zavodov, med drugim tudi v obliki pridobitve potrebnih dodatnih postelj za študente.

KRKA DOMA

V Metliki se po dveletnem covidnem premoru danes začenjajo prireditve Vinske vigredi, največje tradicionalne turistično-vinarske in kulturno-etnološke prireditve v Beli krajini. Prireditelji pričakujejo, da bo med dvodnevno prireditvijo metliško mestno jedro obiskalo približno 10.000 obiskovalcev z vseh koncev Slovenije in s sosednje Hrvaške. Predsednik metliškega turističnega društva Vigred Rudi Vlašič je povedal, da so strokovni in družabno-zabavni del Vinske vigredi v Beli krajini, ki so jo v Metliki prvič pripravili pred 40 leti, letos skrčili na petek in soboto, nedelja pa bo namenjena le vigrednemu pohodu in rekreaciji.

Točno ob poldne so se danes maturanti zavrteli ob ritmih četvorke po vsej Sloveniji, pa tudi v Novem mestu, Šentjerneju, Črnomlju in na Mirni. V Novem mestu jih je bilo več kot 600, pridružili pa so se jim tudi devetošolci pokoliških osnovnih šol. Novomeški župan Gregor Macedoni je vsem plesalcem zaželel veliko lepega. Mladi so danes sicer plesali tudi v tujini;na Slovaškem, v Srbiji, na Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je ob svetovnem dnevu čebel sprejel aktivne čebelarje v občini Črnomelj in se z njimi pogovoril o aktualnih zadevah na področju njihovega delovanja. Poudaril je, da je bila občina Črnomelj ena izmed prvih čebelam prijaznih občin in da ima čebelarstvo pri nas velik ugled za kar so zaslužni prav oni, čebelarji. v občini Črnomelj je sicer 2098 čebeljih družin. Čebelarjem je župan podaril tudi manjšo pozornost v čebelarskem stilu, ki je nastala izpod rok članice Podjetniškega inkubatorja Bela krajina Nevenke Adlešič.

Včeraj so bile na mednarodnem etapnem tekmovanju na velodromu, ki je tri dni potekalo v Brnu na Češkem, na sporedu še zadnje etape. Med dečki je Mai Prevejšek iz kluba Adria Mobil, ki je vodstvo v skupnem seštevku prevzel po četrti etapi, tudi v zadnji suvereno nadzoroval tekmece in zmagal s 24 točkami naskoka pred Slovakom Soboto, od Čeha Hubačka, ki je bil tretji, pa je zbral 40 točk več. Prevejškov klubski kolega, Maj Novak, je v tej kategoriji zasedel 15. mesto.

Osrednja informativna oddaja, 20.5.2022