stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Pomen mednarodne izmenjave dijakov in študentov

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2022 11:45

V zadnji novembrski oddaji smo govorili o projektih Šolskega centra Novo mesto. Osredotočili smo se na zaposlitvene možnosti, mednarodno izmenjavo ter odzive dijakov in študentov po izmenjavi.

Šolski center Novo mesto, največja izobraževalna ustanova s področja srednjega in višjega šolstva v Sloveniji, je minuli teden v športni dvorani Leona Štuklja pripravil Dan odprtih vrat. V letošnjem šolskem letu je v njihov vzgojno-izobraževalni proces vključenih skoraj 5100 dijakov, študentov in udeležencev izobraževanja odraslih.

V času, ko trgu dela primanjkuje visoko izobraženega kadra s področja tehnike, je program tehniške gimnazije najbolj aktualen, kajti dijaki tukaj poleg osnovnega splošnega znanja pridobijo tudi dovolj podlage s strokovnih področij strojništva, gradbeništva, elektrotehnike ali računalništva, da se lahko učinkovito in hitro vključijo v katerikoli program s področja tehnike ali naravoslovja v terciarnem izobraževanju.

Na Šolskem centru Novo mesto izobražujejo za poklice, ki so iskani in bodo iskani tudi v prihodnje, zato je tesno sodelovanje z delodajalci temelj njihovega nadaljnjega razvoja in usmeritve. Dijake in študente med drugim vključujejo v projekte mednarodne izmenjave dijakov in študentov, projekte razvoja podjetništva in startupov za mlade.

Vse večje potrebe po zagotavljanju večjega števila učnih mest na Šolskem centru, kot pravijo, temeljijo predvsem na atraktivnosti programov, kvalitetno podanem znanju in osebnem pristopu učiteljev. Zato se bodo še razširili, planirajo namreč izgradnjo dveh prizidkov, ki bosta zagotavljala nove učne prostore in omogočila še kvalitetnejše izvajanje učnega procesa.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 1.12.2022