denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Vezalkarji vežejo vse dobro

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2022 12:00

Novomeško Društvo Vezalka je društvo za spodbujanje kreativnega življenja in celostnega razvoja. Ustanovljeno je bilo leta 2015 in deluje na področju otrok in mladine, uresničuje pa se skozi tri področja: šport; psihoedukativni programi ter nudenje svetovanja in psihoterapije.

V zadnji oktobrski Krkini tribuni, ki je letos namenjena mladim, smo govorili o projektih Društva Vezalka. S 1. oktobrom so začeli z novim projektom, podporno pogovorno skupino za mlade. Namenjena je mladim do 28. leta, ki iščejo varen prostor, kjer lahko izrazijo svoja doživljanja, poglede in dileme, tudi stiske, s katerimi se srečujejo v življenju.

Najbolj aktualen projekt v mesecu oktobru je Ustvarjalna jesen, ki že 7 let poteka na terasi gostišča Loka ob reki Krki. Gre za koncept otroških ustvarjalnih delavnic, zadnja oktobrska delavnica bo to soboto od 10. do 12. ure, ko bodo otroci lahko izrezljali vsak svojo strašljivo ali veselo bučo.

Nekaj od njihovih brezplačnih delavnic pripravljajo tudi v okviru projekta Od hobija do biznisa, v okviru katerega spoznavamo podjetnice in podjetnike, ki s svojo uspešno poslovno zgodbo navdušujejo okolje, v katerem živijo, ter predvsem predstavljajo svojo pot.

Dan koles je še eden od projektov društva Vezalka. Gre za sklop treh kolesarskih izletov, ki je namenjen osnovnošolcem od 9. do 15. leta, kjer se s kolesom podajo po obronkih novomeške občine.

Kot zanimivost naj povemo, da Društvo Vezalka zelo zaznamujeta ena slovnična in ena matematična posebnost. Slovnična je izraz vezalkanje. Vezalkanje pomeni se povezovati, sodelovati, vezati vse dobro, zaradi povezanosti biti in postajati močnejši, širši, držati skupaj, se razvijati, rasti. Matematična posebnost pa je 1+1 je več kot dve. V društvu namreč razumejo, da ob sodelovanju dveh dobimo več kot le seštevek teh dveh. Verjamejo v teorijo, da vezalkanje ni le seštevek, pač pa omogoča priRASTek.

Krkina tribuna, 27.10.2022