stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

16-letni motorist v drog

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2023 14:22

Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami ter pet z materialno škodo. Novomeški policisti so zvečer na Ljubljanski cesti zasegli osebni avtomobil 54-letnemu vozniku iz okolice Ivančne Gorice, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nekaj po poldrugi popoldne je na Ljubljanski cesti v Novem mestu, pri odcepu za Ždinjo vas, zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste 16-letni motorist. Trčil je v drog javne razsvetljave in se pri tem lažje poškodoval. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, so pa uvedli postopek o prekršku, ker je na javni cesti vozil motor, ki tja ni sodil (kros motor).

Nekaj po sedmi zvečer je 48-letni voznik osebnega avtomobila s prikolico pri Krškem neprevidno prehiteval tovorno vozilo s polpriklopnikom, saj ni imel dovolj prostora za varnost vključitev nazaj na svoj vozni pas (prehitevanje v škarje). Nasproti je v tistem času pravilno pripeljal 37-letni voznik, ki se kljub zaviranju in umikanju v desno, ni mogel ogniti trčenju. Zaviral in umikal se je tudi 37-letni voznik tovornjaka, da bi preprečil čelno trčenje obeh avtomobilov. Prišlo je do trka, v katerem se je lažje poškodoval 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil po svoji strani ceste. Zaradi nevarnega prehitevanja so povzročitelju napisali plačilni nalog.