stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

22-letnik po napačni strani

Piše: R.K.

Čas objave:
29.09.2022 09:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, vlomov, ponarejanja listin in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča pri Bistrici

Nekaj po 16. uri so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri naselju Bistrica. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil, ki ga je vozil 45-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz smeri Črnomlja. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti bodo povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlom

Na Medičevi ulici v Novem mestu je med 27. 9. in 28. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1800 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, štiri državljane Indije, dva državljana Kube, dva državljana Afganistana, državljana Kitajske in državljana Konga in na območju PP Trebnje (Gomila) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.