nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Črnomelj

Molotovka v hiši svetnice iz Črnomlja, odzval se je tudi predsednik Pahor

Piše: STA

Čas objave:
11.04.2021 10:50

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je v petek zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo, poroča portal 24ur.

Dogodek je za 24ur.com potrdila Vesna Fabjan, ki je dejala, da se je napad zgodil v petek v večernih urah. Po njenih navedbah je v dnevno sobo skozi okno priletela molotovka. Ta je povzročila eksplozijo, zanetil se je tudi manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V napadu ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so navedli na policiji.

V stranki LMŠ so poudarili, da nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega in brutalnega napada na kogarkoli. Dodali so, da je še posebej grozljivo to, da je Vesna Fabjan politično aktivna in da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino.

molotovka
molotovka
Stranka LMŠ


"V LMŠ pričakujemo, da bo policija dejanje čim prej raziskala in javnost seznanila, kdo je bil naročnik in kdo je dejanje izvedel," so danes sporočili.

Na dogodek se je odzval tudi predsednik države Borut Pahor:

"Vedno, zlasti še v času krize opozarjam na pomen strpnosti in nevarnost nasilja. Ostro obsojam nasilno dejanje v Črnomlju. Motivi zanj še niso znani. Tudi, če niso povezani z dejstvom, da je morebitna tarča nasilja občinska svetnica LMŠ, gre za zavržno dejanje, ki terja odločno obsodbo vse demokratične javnosti. Od pristojnih organov pričakujem, da ukrenejo vse za to, da bo storilec odkrit in kaznovan.

Opozarjam na pomen medsebojnega spoštovanja in strpnosti, ki sta nenadomestljivega pomena tudi za uspešno premagovanje sedanje zdravstvene krize. Razumem skrbi, tesnobe, strahove in jezo med nami, vendar prav zaradi tega ne smemo s tem opravičevati nasilja, verbalnega in fizičnega.

Pozivam vse nas, da se vzdržimo slehernih ravnanj, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot žaljiva in sovražna. Pozivam vse nas, da zavrnemo sleherno nasilje kot način reševanja težkih razmer, v katerih smo se znašli. Ocenjujem, da je med nami dovolj moči, da zmoremo premagati krizo po mirni in demokratični poti. "