IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Avtocesta

'Varijte' se tatov na avtocestah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.04.2013 13:50

V zadnjih letih se tudi na slovenskih avtocestnih počivališčih povečuje število tatvin, drznih tatvin in ropov. Policija opozarja na povečano previdnost pred bližajočimi se prazniki, ko se veliko ljudi opravi na dopust.

Po izjavah oškodovancev v večini primerov storilci, najpogosteje gre za tujce, skušajo v pogovoru zamotiti oškodovance pod pretvezo, da potrebujejo pomoč ali jim rečejo, da imajo poškodovan zadnji del vozila oziroma predrto pnevmatiko. Ko oškodovanca zvabijo iz vozila, drugi storilec neopazno iz vozila ukrade torbico, denarnico ali druge vrednejše predmete.

Novomeški policisti in kriminalisti v času dopustov in na potovanjih v tujino občane opozarjajo na previdnost. Na parkirnih prostorih bencinskih servisov in avtocestnih postajališčih naj bodo še posebej previdni. Vozila naj skrbno zaklepajo tudi če se od vozila oddaljijo le za kratek čas. Torbice, denarnice in druge vrednejše predmete, naj imajo stalno pod nadzorom in naj bodo pozorni, ko jih ogovorijo neznanci. Vozil ni priporočljivo parkirati na oddaljenih mestih večjih počivališč. Bolje je parkirati na osvetljenih delih počivališč, ki so pogosto tudi nadzorovani z videokamerami. Predvsem pa priporočajo uporabo urejenih varovanih počivališč.