nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Brežice

84-letni kolesar si je pri padcu poškodoval glavo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2015 11:13

Brežiški policisti so bili okoli 9. ure obveščeni o padcu kolesarja v križišču pri Dečnem Selu. 84-letnega kolesarja, ki si je ob padcu hudo poškodoval glavo, so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je bil kolesar v prometni nesreči udeležen sam.

Šentjernejski policisti so bili 2. 7. okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči pri kraju Gomila. Ugotovili so, da je 60-letna voznica osebnega avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. Poškodovano voznico, voznika in dva potnika iz vozila 51-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na cesti med krajema Črnc in Cundrovec je 2. 7. okoli 17.30 padel motorist. Policisti so ugotovili, da je 16-letni motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad motorjem, padel in se poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Policisti bodo zoper mladoletnika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poostren nadzor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 2. 7. med 16. in 20. uro izvajali poostren nadzor na avtocestnem postajališču Dul v smeri Obrežja. S področja prometne varnosti so pri kontroli 34 tovornih in 13 osebnih vozil ugotovili 29 kršitev in voznikom izdali plačilne naloge. Največ kršitev se je nanašalo na preobremenitve tovornih vozil, obvezne počitke in odmore voznikov tovornih vozil in nepravilno zavarovan tovor. Zaradi kršitev določil Zakona o tujcih so trem kršiteljem izrekli globo, štirim pa opozorilo.

Sicer pa so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 127 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, vloma in tatvin.