Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Boris Cavazza (1) Njena.si

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika

Močno vinjen trčil v traktor

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2023 08:18

Danes nekaj minut čez polnoč je na Grajski cesti v Otočcu voznik z osebnim vozilom trčil v zadnji del traktorja. V nesreči se je hudo poškodovala ena oseba.

Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem. Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izbubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik. Po trčenju je avtomobil odbilo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je trčilo v brežino in obstalo. Hudo poškodovanega 20-letnega potnika iz osebnega avtomobila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Lažje poškodovan pešec

Včeraj nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, 62-letna voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, ki je cesto prečkal izven označenega prehoda za pešce. Lažje poškodovanega 63-letnega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na območju Luterškega sela so policisti PP Novo mesto v noči na 25. 1. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.