stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Branil dekle in jih dobil

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2023 12:49

Policisti so v minulih dneh obravnavali devet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru.

Brežiški policisti obravnavajo 26-letno Brežičanko, ker naj bi ponedeljek popoldne, na Trgu izgnancev zmerjala in žalila več ljudi. Ob prihodu policistov je ni bilo več na kraju, poslali ji bodo poziv, da razloži okoliščine dogodka.

V ponedeljek, nekaj pred tretjo popoldne, je na številko policije za interventne primere 113 poklical moški iz Straže pri Raki in povedal, da ga je sosed udaril. Ko so na kraj prišli policisti, so prijavitelja in domnevnega oškodovanca našli v globokem počitku in ga stežka predramili, da bi jim razložil, kaj se je zgodilo (kazal pa je vidne znake opitosti). Ko so se pogovorili še s sosedi so se odločili, da je bil njegov klice lažen in mu bodo poslali plačilni nalog.


V ponedeljek popolne so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Krškem, kjer je 35-letnik iz Kerinovega Grma kričal in nadlegoval goste, enega, ki ga je hotel pomiriti, tudi udaril, nato pa zmerjal še natakarico, ki ga je tudi hotela pomiriti. Lastniku lokala pa je še napovedal, da mu bo v zrak spustil lokal. 35-letniku bodo izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Tri plačilne naloge bodo napisali šentjernejski policisti 30-letniku iz Otočca in 18-letniku iz Šentjerneja. Starejši naj bi v torek zvečer v pekarni nadlegoval dekle, ki je bila v spremstvu 22-letnega fanta. Ko ga je le-ta na to opozoril, je to 30-letnika tako vznevoljilo, da ga je odrinil in udaril. Med prerivanjem so prišli ven, kjer pa je 22-letniku 18-letnik, ki je bil v družbi s 30-letnikom, zagrozil, da jih bo pošprical s sprejem. Kršitelji so se nato spravili v avto in skupaj odpeljali. Policisti so bili na kraju v treh minutah po klicu. Z zbiranjem obvestil so oba stara znanca kmalu identificirali. 30-letnik bo zaradi kršitev javnega reda in miru dobil dva plačilna naloga, 18-letnik pa enega.

Prvega novembra so novomeški policisti posredovali v Brezju zaradi prijave pretepa. Tam so ugotovili, da je prišlo do prepira med 28-letnikom in 22-letnikom. Pri tem je prvi slednjega udaril po glavi, najverjetneje s kolom, in ga poškodoval. 28-letniku bodo napisali plačilni nalog.