stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Brez vozniške, z neregistriranim avtom in še pijan

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2021 11:39

Včeraj dopoldne, okoli pol enajste, se je v Šentrupertu zgodila prometna nesreča, po kateri je povzročitelj s kraja odpeljal. Trebanjski in prometni policisti so začeli z iskanjem voznika in vozila ter po dobrih informacijah očividcev našli parkiran avto, kmalu zatem pa tudi voznika.

Obravnavo so prevzeli prometni policisti in ugotovili, da je 74-letni voznik vozil pod vplivom alkohola (0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku), da nima vozniškega dovoljenja in da je avto neregistriran. Vozilo so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

V torek in sredo so sicer policisti na številko 113 sprejeli 330 klicev, od tega je bilo 113 primerov takšnih, ko je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto in prometno varnostjo.

Kršitve javnega reda in miru
Policisti so obravnavali sedem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter tri prijave kršitev v zasebnem prostoru.

V torek popoldne so novomeški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na Maistrovi ulici. Po prvih zbranih obvestilih je prišlo do prepira med tremi osebami, ki se je sprevrglo v fizično obračunavanje in napadom na 57-letnika. Dvema kršiteljema so napisali plačilne naloge.


V torek zvečer so policisti v Krškem napisali plačilni nalog 65-letniku, ki se je prepiral in grozil znancu.

V noči iz torka na sredo so policisti posredovali v Mirni Peči. Tam je prišlo do prepira med bivšima partnerjema, pri čemer je 39-lertni kršitelje v vinjenem stanju žalil in zmerjal s svojo bivšo partnerko in si prislužil plačilni nalog.

V sredo zvečer so se policisti odzvali na klic iz bencinskega servisa v Metliki. Tam je uslužbenka opozorili 35-letnika, da na bencinskem servisu ne sme kaditi, pri čemer se je slednji začel razburjati in žaliti uslužbenko, zato je poklicala policijo. Napisali mu bodo plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci
V torek zjutraj so policisti pri Tribučah prijeli trinajst tujcev (domnevno devet državljanov Afganistana, tri Irana in Gambije), ki so v državo vstopili izven mejnih prehodov. V noči iz torka na sredo so pri Vukovcih prijeli šest državljanov Afganistana, zgodaj zjutraj pa v Balkovcih osem državljanov Pakistana.

V sredo zvečer so policisti v Krškem, na Cesti 4. julija, prijeli šest državljanov Afganistana v dveh skupinah. Policisti v Brežicah so v naselju Ribnica prijeli dva državljana Pakistana.