gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Brežice

Brežiški policisti preiskali več vlomov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2015 12:34

Brežiški policisti so konec avgusta in v začetku septembra obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše. Ugotovili so, da je vlomov osumljen 36-letni moški iz Brežic, ki so mu odvzeli prostost, pri kaznivih dejanjih pa sta sodelovala še 24- in 27-letnik, ki sta poskušala prodati ukraden nakit. Preiskovalni sodnik je za 34-letnika odredil pripor.

Brežiški policisti so med preiskavo ugotovili, da so storilci najverjetneje opazovali navade in gibanje stanovalcev, saj so vlamljali v času, ko v hišah ni bilo nikogar. Odtujevali so predvsem nakit in denar ter oškodovancem treh vlomov povzročili za več kot 10.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in zbrali obvestila. Med preiskavo so za vlome osumili 36-letnika iz Brežic, ki so mu odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti še ugotovili, da sta pri kaznivih dejanjih sodelovala tudi 24- in 27-letna osumljenca z območja Brežic, ki sta skušala prodati ukraden nakit. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja prikrivanja, so še sporočili s PU Novo mesto.