srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

skoki Ekipa24.si

Bravo, mladeniči!!! Slovenski skakalci odlični ...

manja-šernek Njena.si

Manja Šernek z obraza izbrisala leta trpljenja

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Kronika Novo mesto

Če opazite sumljive osebe, takoj pokličite policijo

Piše: PU Novo mesto/R.P.

Čas objave:
09.06.2018 08:48

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v četrtek popoldne obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Žužemberka. Po prvih ugotovitvah sta okoli poldneva na dvorišče stanovanjske hiše pripeljala neznanca z modrim meganom, starejšega letnika.

Medtem, ko je eden od njiju v pogovor zamotil lastnico hiše, je drugi izkoristil priložnost, vlomil v hišo in pregledal prostore. Ko je
zaključil, sta oba stekla do avta in hitro odpeljala. Okoliščine dogodka policisti še preiskujejo.

V konkretnem primeru je prišla prijava na številko policije 113 nekaj ur po dogodku, s čimer so bile zmanjšanje zmožnosti za prijetje osumljencev. Občanom policija svetuje, da v primeru pojava sumljivih oseh nemudoma pokličejo na številko 113, posredujejo opis vozila in oseb ter druge podatke, ki bi lahko pomagali pri preiskavi.Novomeški policisti so obravnavali tatvino krompirja v naselju Hudo. V zadnjih dveh dneh so neznanci iz njive pobrali okoli petdeset kilogramov krompirja.

Sevniški policisti so obravnavali tatvino v Tržišču. Neznanci so ponoči poskušali vlomiti v poslovne prostore, a jim to ni uspelo. So pa zato odnesli večjo količino opilkov in palic iz brona in tako podjetju povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

Metliški policisti so prijeli drzno tatico in upokojenki vrnili izgubljeno denarnico. Nekaj pred 18. uro je varnostnik zasebno varnostnega podjetja obvestil policiste, da je ena od strank v trgovini izgubila oziroma pozabila denarnico in odšla, ženska za njo pa si je denarnico z nekaj denarja in kartic prilastila. S pomočjo videoposnetka, na katerem so policisti prepoznali osumljenko, je bil primer v pol ure že rešen: policisti bodo 34-letno osumljenko kazensko ovadili zaradi tatvine.