profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

zastoji Necenzurirano

Kje boste jutri? V zastoju na avtocesti #kolumna

logar irgl pl Reporter.si

Janševa platforma sprenevedanja: Anže Logar in ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Fotografija, ki je razbesnela mnoge, najbolj legendarnega Al Bana Odkrito.si

Al Bano proti Damianu iz Måneskin

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Kronika Novo mesto

Če opazite sumljive osebe, takoj pokličite policijo

Piše: PU Novo mesto/R.P.

Čas objave:
09.06.2018 08:48

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v četrtek popoldne obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Žužemberka. Po prvih ugotovitvah sta okoli poldneva na dvorišče stanovanjske hiše pripeljala neznanca z modrim meganom, starejšega letnika.

Medtem, ko je eden od njiju v pogovor zamotil lastnico hiše, je drugi izkoristil priložnost, vlomil v hišo in pregledal prostore. Ko je
zaključil, sta oba stekla do avta in hitro odpeljala. Okoliščine dogodka policisti še preiskujejo.

V konkretnem primeru je prišla prijava na številko policije 113 nekaj ur po dogodku, s čimer so bile zmanjšanje zmožnosti za prijetje osumljencev. Občanom policija svetuje, da v primeru pojava sumljivih oseh nemudoma pokličejo na številko 113, posredujejo opis vozila in oseb ter druge podatke, ki bi lahko pomagali pri preiskavi.Novomeški policisti so obravnavali tatvino krompirja v naselju Hudo. V zadnjih dveh dneh so neznanci iz njive pobrali okoli petdeset kilogramov krompirja.

Sevniški policisti so obravnavali tatvino v Tržišču. Neznanci so ponoči poskušali vlomiti v poslovne prostore, a jim to ni uspelo. So pa zato odnesli večjo količino opilkov in palic iz brona in tako podjetju povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

Metliški policisti so prijeli drzno tatico in upokojenki vrnili izgubljeno denarnico. Nekaj pred 18. uro je varnostnik zasebno varnostnega podjetja obvestil policiste, da je ena od strank v trgovini izgubila oziroma pozabila denarnico in odšla, ženska za njo pa si je denarnico z nekaj denarja in kartic prilastila. S pomočjo videoposnetka, na katerem so policisti prepoznali osumljenko, je bil primer v pol ure že rešen: policisti bodo 34-letno osumljenko kazensko ovadili zaradi tatvine.