stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Slovenija

Čez mejo s tremi otroki, 900 zavoji cigaret in nabito pištolo

Piše: Radio Krka, PU Novo mesto

Čas objave:
12.11.2012 13:32

Na mejnem prehodu zasegli drogo, cigarete in nabito pištolo. Minuli konec tedna v znamenju družinskega nasilja.


Mamica s cigareti in orožjem

11. 11. nekaj po 17. uri je na mejnem prehodu Obrežje, na vstop v državo, z osebnim avtomobilom pripotovala 33-letna državljanka Slovenije s tremi otroki. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v vozilu našli skritih 900 zavojev cigaret. V postopek so se vključili tudi cariniki in v otroškem sedežu našli pištolo z nabojnikom in naboji. Policisti bodo osumljenko ovadili zaradi kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Postopek zoper 33-letno žensko bodo uvedli tudi cariniki.


22- letni državljan Srbije posedoval konopljo


Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 9. 11. med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v državo pri 22-letnemu državljanu Srbije našli več paketov prepovedane droge. Tujec se je na vstop v državo pripotoval z avtobusom. Prepovedano drogo konopljo je imel v paketih, v višini pasu, nalepljeno na telo. Policisti so odvzeli prostost osumljencu kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.


Pridržan nasilnež iz Brežic


Pri brežiških policistih je 11. 11. pomoč poiskala žrtev, ki jo je pretepel nasilnež. Poškodovano žensko so policisti odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da gre za hude poškodbe. Zbrali so obvestila in ugotovili, da sta se moški in ženska sprla na dvorišču stanovanjske hiše. Moški jo je udaril v glavo in huje poškodoval. Policisti so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.


V Sevnici, Šentjerneju in v Dolenjskih Toplicah nasilje v družini

Zaradi nasilja v družini so minuli konec tedna posredovali policisti v Sevnici, Šentjerneju in v Dolenjskih Toplicah. Trem nasilnežem, starim 31, 39 in 63 let, so izrekli ukrepe prepovedi približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bodo ogrozili njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenih ukrepih so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepov. Osumljence bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini.