stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Čez vikend so ujeli več tihotapcev

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2023 10:12

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1. 12. in 4. 12. posredovali v 208 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 518 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali lažje poškodovano voznico

1. 2. okoli 14. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Ratežem in Gumberkom. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 23-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s  ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Trčila v drevo

Policisti PP Krško so bili 1. 2. okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči v Dobravi ob Krki. Ugotovili so, da je 57-letna voznica zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti okoliščine še preverjajo in ji bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino vozila

V noči na 3. 12. je v Podgračenem nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil Seat cordoba vario 1,9, temno modre barve, registrskih oznak KR EC-929. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi in dokumenti.

Vlomi in tatvine

V naselju Jelše na območju PP Krško je med 30.11. in 1.12. nekdo na dvorišču gospodarskega objekta iz dveh traktorjev odtujil akumulatorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 300 evrov.  

1. 12. med 7. in 18. uro je v Bojsnem neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vstopil v hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 600 evrov.

V naselju Nad Mlini v Novem mestu je 1. 12. okoli 18.30 nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil tri slike, zlat nakit in denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

V Vrhovski vasi na območju PP Brežice je med 12. 11. in 2. 12. nekdo poskušal vlomiti v počitniško hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je po mnenju oškodovanca povzročil za 3.000 evrov škode.

Na območju Jesenic je 2. 12. med 14. in 18. uro neznanec skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in iz hladilnika odtujil živila. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 40 evrov.

2. 12. okoli 18.30 so na Šegovi ulici v Novem mestu trije neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Ko jih je oškodovanka zalotila, so pobegnili. Policisti okoliščine še preiskujejo.

V naselju Pod Lipo na območju Črnomlja je 2. 12. nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalke in med 18. in 18.30 skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 4.000 evrov.

V noči na 3. 12. je v Semiču nekdo vlomil v prostore društva in odtujil manjšo vsoto gotovine. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli več tihotapcev

V noči na 2. 12. so policisti na območju Velike vasi pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 nemških registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil poskušal peš pobegniti. 19-letnega državljana Grčije so prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je v vozilu prevažal 14 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 18. uro so na obrežju kontrolirali Volkswagen crafter madžarskih registrskih oznak. 34-letni državljan Turčije in 33-letna državljana Moldavije sta prevažala devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 2. 12. nekaj po 19. uri so na cesti Novo mesto - Metlika, na območju Jugorja pri Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi hrvaških registrskih oznak. 29-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. 3. 12. popoldne s na Obrežju kontrolirali voznika Škode octavie čeških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je prevažal dva državljana Sirije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 1. 12. in 4. 12. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Jereslavec, Mostec, Trnje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 88 državljanov Afganistana, 86 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije, deset državljanov Indije, osem državljanov Šrilanke, sedem državljanov Somalije, sedem državljanov Konga, šest državljanov Iraka, šest državljanov Burundija, štiri državljane Kameruna, štiri državljane Palestine, štiri državljane Pakistana, tri državljane Turčije, tri državljane Kitajske, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Senegala in po enega državljana Bangladeša, Čada, Irana, Jordanije, Liberije, Toga, Nigerije, Tunizije, Gvineje, Ugande in Sudana. Na območju PP Metlika (Krmačine, Podzemelj, Drašiči, Božakovo) so prijeli 53 državljanov Sirije, državljana Maroka, državljana Alžirije in državljana Jemna, na območju PP Črnomelj (Vinica, Dolenjci, Žuniči, Drenovec, Tribuče) so prijeli 29 državljanov Maroka, dva državljana Palestine in državljana Irana in na območju PP Krško (Podbočje) državljana Sirije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.