profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Ljubljana

Delovni nesreči s smrtnim izidom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.04.2013 09:35

V osrednji Sloveniji delovni nesreči s tragičnimi posledicami. V Novem mestu pa bo zaradi nemira in neprodanega bakra tanjša denarnica.

Spomladanska opravila z bridkim koncem

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo o dveh delovnih nesrečah. Prva se je zdila v Bevkah, ko je 75- letni moški med urejanjem vrta s kultivatorjem padel, pri tem pa ga je kultivator, na katerem je imel nameščeno frezo prevozil. 75- letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Nekaj minut pred 14. uro pa je do nesreče prišlo pri Grosupljem, ko je 83- letni moški prečrpaval gnojnico v cisterno, katera je bila pripeta na traktor in povezana s kardanom. Med delom v bližini kardana, je leta zgrabil obleko, rotacijska sila pa je nato 83-letnika poškodovala tako hudo, da je na kraju nesreče umrl.

Propadel biznis

Novomeški policisti so bili 16. 4. popoldan obveščeni o tatvini v trgovini na Ljubljanski cesti. Osumljenci naj bi v pogovoru zamotili prodajalca in ukradli bakrene mreže. Na podlagi opisa storilcev so policisti izsledili in prijeli 26-letnega moškega iz Črnomlja in mladoletnico iz Novega mesta. Osumljenca sta ukradene bakrene mreže razrezala in skušala prodati v bližnjem podjetju za odkup odpadnih surovin. Ukradene predmete so policisti vrnili oškodovani trgovini. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Ker ni dal miru

Nekaj pred 20. uro so novomeški policisti prejeli klic na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do spora in pretepa. Ob prihodu policistov se 31-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kljub njihovim ukazom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Kasneje so ponovno prejeli klic občanke, ker naj bi ji grozili. Policisti so ugotovili, da gre za lažno naznanitev prekrška. Kršiteljici, ki je z lažno naznanitvijo prekrška povzročila interveniranje policije, bodo izdali plačilni nalog.