stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Divjala več kot 200 km/h

Piše: R.K.

Čas objave:
29.07.2021 08:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev.

Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu
zasegli motorno kolo kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. V Metliki so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja družinskim članom. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Na avtocesti s povprečno hitrostjo več kot 200 km/h

Okoli 19.30 je voznik obvestil policiste, da na avtocesti, v smeri proti Obrežju, voznika osebnih avtomobilov vozita zelo hitro in ogrožata druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, nevarna voznika izsledili in z video nadzornim sistemom Provida obema izmerili hitrost. Voznik osebnega avtomobila znamke Porsche je vozil s povprečno hitrostjo 207 km/h, voznik mercedesa AMG pa 213 km/h. Voznika so ustavili na Čatežu in jima zaradi kršitev izrekli globo. Vozniku poršeja v višini 1200 evrov, izrekli so mu tudi devet kazenskih točk in vozniku mercedesa globo v višini 1520 evrov ter 9 kazenskih točk.

Voznik skiroja lažje poškodovan

Policisti PP Krško so bili nekaj po 18. uri obveščeni o padcu voznika skiroja na Zdolski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni voznik skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, trčil v robnik in padel. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je
imel v litru izdihanega zraka 0,47 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.