IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Ljubljana

Domnevnim ugrabiteljem in mučiteljem do 15 let zapora

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.09.2015 10:56

Domnevna ugrabitelja in mučitelja Zorice Škrbić Blagoj Sazdov in Željko Petrović bosta morala po današnji obsodbi ljubljanskega okrožnega sodišča za 14 oziroma 15 let v zapor. Senad Livadić, ki naj bi vozil avto z ugrabljeno, pa bo v zaporu dve leti in dva meseca.

Obema domnevnima ugrabiteljema in mučiteljema je grozila še višja kazen, a sta pred dvema tednoma sklenila sporazum o priznanju krivde, s tožilstvom pa se je sporazumel tudi Livadić.

Vsi trije obtoženi, ki so priznali krivdo, so danes obžalovali krivdo, a so njihove besede močno razburile v sodni dvorani navzočo družino pokojne Škrbićeve, ki je začela vzklikati, da dejanja očitno niso obžalovali in se ga niso sramovali, ko so se znašali nad žensko. Posredovati je morala sodnica s pozivom, naj se ne moti dela sodišča.

Družina pokojne je sicer na današnjem naroku priglasila skupaj za 200.000 evrov premoženjskopravnega zahtevka, tako za premoženjsko škodo kot prestane duševne bolečine. A je sodnica družino napotila na pravdo.

Za sodelovanje pri ugrabitvi tožilstvo preganja še Milana Trivkovića, ki pa krivde ne priznava, ker da v dejanje ni vpleten. V sojenju, ki bo predvidoma steklo prihodnji teden, bo poskušal s pričami dokazati, da je bil v času ugrabitve doma. Trivković je obtožen hudodelskega združevanja in sostorilstva pri ugrabitvi, saj naj bi vozil vozilo alfa z ugrabljeno Škrbićevo v njem.

Sazdov in Petrović sta sicer na izrek sodbe prišla iz pripora, kjer je tudi Trivković, Livadić pa s prostosti. Livadić je sicer bil obtožen pomoči pri ugrabitvi, saj naj bi priskrbel vozilo audi, ki je sledilo vozilu z ugrabljeno Škrbićevo, in ga po dogodku odpeljal v Srbijo. Pokojno naj bi mučila Petrović in Sazdov.

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Dekle, od katerega naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podleglo poškodbam.