stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Zvornik

Družina Andreja Beuca v Zvorniku, na pomoč tudi slovenski potapljači

Piše: Radio Krka, Blic.rs, 24ur.com

Čas objave:
09.08.2016 07:39

Nadaljuje se iskanje 34-letnega slovenskega adrenalinskega športnika Andreja Beuca iz Krškega, ki je v nedeljo na tekmovanju skočil z mosta v Zvorniku, izplaval pa ni. V Zvornik je prišla tudi njegova družina. Slovenski potapljači čakajo na povabilo srbskih kolegov za pomoč pri iskanju.

V mesto je prispela njegova družina.Po poročanju srbskega časopisa Blic, je sestra napovedala tožbo zoper pristojne, saj naj bi bilo za varnost slabo poskrbljeno. Ocenjuje, da je bilo reševalnih čolnov premalo, in da so bili predaleč. Kot je povedala, bi reševalci morali reagirati hitreje in bolje.

Tamkajšnjim medijem je še povedala, da je njen brat redno skakal na tekmovanjih v Sloveniji, trikrat je nastopil v Mostarju, sobotni skok v Jajcu pa je zaradi varnostnih razlogov odpovedal.

Predsednik občine Mali Zvornik Zoran Jevtić je za spletni portal Klix.ba poudaril, da so pri skokih z mostu na Drini angažirali podjetje Euro Security iz Beograda in da so imeli reševalci, ki so bili razdeljeni v dve skupini, vse potrebne licence za reševanje. Sedaj ugotavljajo, kako je prišlo do incidenta.

Iz podjetja Euro Security so sicer za spletni portal povedali, da njihovi reševalci niso bili ustrezno razporejeni in da je zato najverjetneje prišlo do utopitve skakalca: "Dve ekipi sta bili angažirani za reševanje in če bi bili postavljeni tam, kjer bi bilo potrebno, verjetno ne bi prišlo do utopitve. Čoln z reševalci je bil premaknjen, pravilo pa je, da reševalci skočijo v vodo pet sekund po tem, ko skakalec ne izplava na površje," so sporočili iz podjetja.

Skakalci so sicer podpisali izjavo, da skačejo na lastno odgovornost.

Sicer pa se bo potapljačem, ki jim tudi danes iskanje otežuje močno motna Drina, pridružilo 9 kolegov iz Slovenije, še poroča Blic.