denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Kronika

Drzna tatvina v Metliki

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2022 11:32

Dva moška sta včeraj s pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, vstopila v stanovanjsko hišo v Metliki, kjer prebiva starejša stanovalka, in odtujila okoli 400 evrov.

Novomeški policisti so včeraj posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

9. 11. okoli 7.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da naj bi na območju Novega mesta nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil več prehrambenih izdelkov v vrednosti okoli 400 evrov. Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog na območju železniške postaje nekaj pred 11. uro izsledili dva osumljenca z območja Črnomlja, ki sta imela pri sebi več predmetov, za katere so posumili, da izvirajo iz kaznivega dejanja. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za prehrambene artikle, ukradene na območju Novega mesta. Predmete so jima zasegli, zoper 18-letnega in 17-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Drzna tatvina

Okoli devete ure sta se do stanovanjske hiše v Metliki, kjer prebiva starejša stanovalka, z osebnim avtomobilom pripeljala dva moška. S pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, sta vstopila v hišo. Eden jo je s pogovorom zamotil, drugi pa je preiskal prostore in našel ter odtujil okoli 400 evrov. Oškodovanka je šele po njunem odhodu ugotovila, da je bila žrtev tatov. Policisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljencev.

S PU NM občanom svetujejo previdnost ob obiskih neznancev, Opažajo, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši, tatvine pa storilci izvršujejo v dopoldanskem času. Žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa,
serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb
naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Tatvine

Z delovišča v Novem mestu je v noči na 9. 11. nekdo odtujil več električnih vodnikov, vtikače in vtičnice. Izvajalca del je oškodoval za okoli 1700 evrov.

Med 6. 11. in 9. 11. je s strehe objekta v Krškem neznanec odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov.