stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Krško, Litija

Dve prometni nesreči, dve osebi poškodovani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2013 07:26

Ob 6.37 uri se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti pri odcepu za kraj Lomno, občina Krško. Ena oseba je bila poškodovana. Nekaj minut pred 6 uro pa se je prometna nesreča zgodila na cesti Ribče - Litija. Tudi v tej nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Ob 5.52 se je na zasavski cesti, med Ribčami in Senožetmi, občina Litija, osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so reševalci NMP ZD Litija in gasilci PGD Litija ter GB Ljubljana, ki so pomagali ponesrečeni voznici.

Ob 6.37 se je na regionalni cesti pri odcepu za kraj Lomno v občini Krško zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo zapeljalo na brežino izven cestišča. Reševalec NMPZD Krško je poškodovano osebo, ki je utrpela lažje poškodbe oskrbel. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z dvigalom postavili vozilo na cestišče, pomagali avtovleki pri nalaganju vozila, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga počistili.

Minulo noč  so policisti po Sloveniji obravnavali 28 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 41 kaznivih dejanj.


Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 tatvin, 12 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 2 lahki telesni poškodbi, nasilje v družini in huda telesna poškodba.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti opravili 43 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Pridržanih kršiteljev javnega reda in miru to noč ni bilo.

V 22 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v preostalih šestih nesrečah pa se je 14 udeležencev lahko telesno poškodovalo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika.