profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Murska Sobota

Etnični napadli policiste, sindikat obtožuje državo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.11.2012 17:03

V Policijskem sindikatu Slovenije so bili obvešceni, da so včeraj na območju Policijske uprave Murska Sobota, natančneje v romskem naselju Pušca, ki se nahaja v neposredni bližini Murske Sobote, tamkajšnji prebivalci etnične skupnosti napadli štiri policiste, ki so bili v naselje napoteni zaradi vzpostavitve javnega reda in miru.

Po prvih neuradnih informacijah so bili policisti neposredno napadeni s strani večjega števila tamkajšnjih prebivalcev. Policiste, ki so se odzvali klicu, zaradi vzpostavitve javnega reda in miru, ter posledične obravnave suma kršitve javnega reda in miru, so tamkajšnji prebivalci omenjenega naselja Pušca napadli brez razloga, pravijo v sindikatu policistov.

Udeleženi policisti so bili izpostavljeni neposrednemu fizičnemu in psihičnemu napadu, pri čemer osumljenci niso izbirali sredstev. Policijski sindikat je sicer preko območnega policijskega sindikata Murska Sobota že stopil v kontakt z napadenimi člani, od katerih jih je nekaj utrpelo tudi telesne poškodbe.

V sindikatu pa tudi niso skoparili z besedami na račun države in vlade, ki da jim s krčenjem kadra in rezom v plače ne omogoča učinkovitega dela. V svoji izjavi za javnost so zapisali:

Vlada in delodajalec skozi vnovicno krcenje kadra in sredstev, svojim zaposlenim, v nasprotju s standardi, nudi vse manj možnosti za kvalitetno in zadostno zašcito. Žal v Policijskem sindikatu Slovenije opažamo, da bo ne glede na vsa dosedanja prizadevanja sindikata, ki je pristojne opozarjal na konstantno zmanjševanje varnostnih standardov policijskega dela in izražal utemeljeno bojazen, da bo ob še novih, tudi še nenapovedanih ukrepih, ki gredo v smeri zmanjševanja "pravic" zaposlenih in tudi zmanjševanje števila zaposlenih, samo še huje!