stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Prometna nesreča na Dolenjki, avtocesta je bila več ur zaprta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.05.2016 14:18

Na avtocesti Ljubljana-Novo mesto se je pred odcepom za Bič nekaj pred 14. uro zgodila prometna nesreča. Promet se je po večurni zapori omenjenega odseka sprostil okoli 20.ure.

Po prvih ugotovitvah policistov s kraja je prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Po trčenju je s tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov popadalo nekaj naloženih vozil, prišlo je tudi do požara. Požar so gasilci PGD Trebnje, Veliki Gaber in Velika Lokqa hitro omejili in pogasili, trebanjski reševalci pa so oskrbeli dva poškodovana udeleženca in ju odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Gasilci so zatem posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in preprečili nadaljnje iztekanje goriva iz poškodovanjih vozil, podjetje Kemis pa je iz rezervoarjev poškodovanih vozil in jaškov prečrpalo okoli 300 litrov goriva. V nesreči je bilo poleg dveh tovornih vozil poškodovanih oziroma uničenih še devet osebnih vozil. 

Avtocesta je na tem delu zaprta za ves promet. Obvoz urejajo policisti in se z različnimi ukrepi trudijo zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah.Tudi voznike osebnih vozil, ki so na območju nesreče obtičali na avtocesti, policisti preusmerjajo in spremljajo do izvoza z avtoceste.

Policisti prosijo vse voznike za strpnost in dosledno upoštevanje navodil.

Prometno informacijski center:


Dolenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani, osebna vozila naj se preusmerijo na regionalno cesto na izvozu Trebnje - vzhod. Pot se za osebna vozila z Dolenjske proti Ljubljani podaljša za več kot pol ure. Pred Trebnjim - zahod nastaja zastoj, prav tako tudi na regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Dolenjske proti Ljubljani izločajo na počivališčih Zaloke in Starine. Med Bičem in Trebnjim - zahod proti Novem mestu je zaradi te prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.


16:51 - Pot se za osebna vozila z Dolenjske proti Ljubljani lahko podaljša tudi za eno uro. Dolenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani, osebna vozila naj se preusmerijo na regionalno cesto na izvozu Trebnje - vzhod.

Možen obvoz je tudi po cesti Novo mesto - Žužemberk - Ivančna Gorica. Pred Trebnjim - zahod nastaja zastoj, prav tako tudi na regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Dolenjske proti Ljubljani izločajo na počivališčih Zaloke in Starine ter med Trebnjim - zahod in Bičem. Med Bičem in Trebnjim - zahod proti Novem mestu je zaradi te prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.

20:12 - Na dolenjski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče, v kateri sta trčili dve tovorni vozili. Avtocesta je med priključkoma Trebnje-zahod in Bič proti Ljubljani po dobrih petih urah spet odprta.