volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Krško, Bič

FOTO: Vinjen z avtom čez ograjo in v bolnišnico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.07.2016 06:36

V poročilu Regijskega centra za obveščanje lahko preberemo, da je bila noč spet pestra. Tudi tokrat brez alkohola in prometnih nesreč ni šlo. Sreča v nesreči je bila ponoči v Krškem, ko je 23-letni udeleženec v prometni nesreči vozil vinjen. Za sabo je pustil precejšnje razdejanje, s sopotnico pa pristal v bolnišnici.

Reševanje živali

Ob 19.38 je na Šentjernejski cesti v Novem mestu maček zlezel v motorni prostor osebnega vozila. Gasilci GRC Novo mesto so odstranili plastično zaščito podvozja in ga poskušali izvleči, vendar neuspešno.

Ob 19.43 je bil na reki Krki v bližini avtokampa na Otočcu opažen labod, ki je bil zapleten v ribiški laks. Gasilci GRC Novo mesto so s čolnom pripluli do njega in ga rešili.

Nesrečo v Krškem povzročil pod vplivom alkohola

Ob 0.38 se je v krožišču na Cesti Krških žrtev v Krškem zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo prebilo obcestno ogrado in se ustavilo na brežini reke Save. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, do prihoda policistov usmerjali promet, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, preprečili iztekanje in z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine, pomagali reševalcem, s tehničnim posegom izvlekli vozilo in ga postavili na cestišče ter nudili pomoč dežurnemu delavcu cestnega podjetja pri čiščenju cestišča. Reševalci ZD NMP Krško, so poškodovani osebi oskrbeli na kraju nesreče in ju prepeljali na zdravljenje v SB Brežice. (Foto: PGE Krško in PU NM)

Iz policijskega poročila: Policisti policijske postaje Krško so bili 15. 7. ob 0.39 obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi avtomobil prebil ograjo mostu. Takoj so odšli na kraj, opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, v krožnem križišču trčil v prometno signalizacijo, z vozilom prebil ograjo mostu in pristal pod mostom na obrežju reke Save. 23-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola (1,71 g/kg). Lažje poškodovanega voznika in lažje poškodovano 19-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper povzročitelja nesreče na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Požari na prometnih sredstvih

Ob 5.04 je na avtocesti pri priključku Bič, občina Trebnje, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče in pogasili požar. Avto je v celoti uničen. Poškodovanih ni bilo.