nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Gasilci večkrat v boj z ognjem

Piše: R.K.

Čas objave:
22.03.2022 06:56

Včeraj so se gasilci na jugovzhodu večkrat borili z ognjem.

Sinoči okoli pol polnoči je v Lokvah, občina Črnomelj, gorela gozdna podrast. Gasilci PGD Črnomelj so pogasili požar na površini okoli dvajset kvadratnih metrov. Že pred tem je pri naselju Lokve zagorelo ob 18.18, v gozdu gorela podrast. Požar na površini okoli trideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Črnomelj.

Sinoči nekaj minut pred 22. uro so bili gasilci obveščeni, da je ob Taborski cesti v Grosupljem v romskem naselju gorel fotelj. Požar so pogasili gasilci PGD Grosuplje.

V občini Novo mesto je od včeraj od 18. ure gorelo dvakrat. Malo pred 21. uro so gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence odhiteli na Mirnopeško cesto ter pogasili gorečo suho travo in podrast na površini okoli sto kvadratnih metrov. Ob 18.36 je pred naseljem Hudo, občina Novo mesto, gorelo v gozdu. Požar na površini okoli 2500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence.

V občini Semič je prav tako včeraj od 18. ure gorelo dvakrat. Prvič nekaj pre 19. uro, ko je nad Cankarjevo potjo v Semiču zaradi kurjenja v naravi zagorelo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Semič in Stranska vas. Ponovno so bili gasilci aktivirani okoli pol devete zvečer, ko je v Sovinku gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Semič in Stranska vas so pogasili požar. Vozilo je bilo v požaru uničeno.

Včeraj ob 18.38 je v Ribnici ob cesti gorela suha trava. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ribnica in Nemška vas. nekaj minut pred tem sta v naselju Rakitnica prav tako ob cesti goreli suha trava in podrast. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ribnica, Grčarice in Rakitnica.

Ob 18.34 sta pri naselju Stranje pri Velikem Gabru, občina Trebnje, ob cesti goreli suha trava in podrast. Požar na površini okoli dvesto kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Veliki Gaber.