stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Gorela podrast in suha trava

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2022 07:38

Na Dolenjskem so tekom večera in noči gasilci večkrat posredovali predvsem zaradi požarov v naravi.

Včeraj zvečer je v občini Novo mesto zagorelo trikrat. Prvič so ob 18.23 gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu pri ulici Pot v gaj v Novem mestu, pogasili požar v gozdu na površini okoli 500 kvadratnih metrov. Dobre pol ure za tem je ponovno zagorelo v ulici Pot v gaj. Gorela suha trava, ogenj pa se je razširil na dve leseni baraki. Gasilci GRC Novo mesto in Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov. Leseni baraki sta bili samo ožgani. V MO Novo mesto je malo pred 20. uro pri naselju Iglenik gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolž so pogasili požar na površini 1500 kvadratnih metrov.

Včeraj je ob 19.36 je pri naselju Dobruška vas v občini Škocjan gorela suha trava, grmičevje in podrast. Gasilci PGD Grmovlje in Škocjan so pogasili požar na površini enega hektarja.

V občini Črnomelj so gasilci na intervencijo zaradi požara odšli trikrat. Ob 23.12 naj bi v Lokvah gorela suha trava in podrast ob železniški progi. Gasilci PGD Talčji Vrh so ob prihodu na kraj ugotovili da ni požara. Ponovno so danes ob 1.55 odhiteli v Lokve, kjer je gorela vsebina treh zabojnikov za smeti in grmičevje v bližini. Gasilci PGD Talčji Vrh so pogasili požar kontejnerjev in grmičevje na površini okrog 20 kvadratnih metrov. 40 minut pozneje pa je ponovno zagorelo v Lokvah. V gozdu je gorela podrast in grmičevje. Gasilci PGD Talčji Vrh so pogasili požar na površini 150 kvadratnih metrov.