otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

politikin-zabavnik Odkrito.si

ČIGAVA JE RUSKA RULETA?

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika Zagreb/Pulj

Hrvaška policija ustavila več Slovencev s ponarejenimi koronskimi potrdili

Piše: STA

Čas objave:
26.04.2021 13:38

Hrvaški policisti so minuli konec tedna na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja odkrili 14 ponarejenih PCR testov in hitrih antigenskih testov, s katerimi so na Hrvaško poskusili vstopiti slovenski državljani. Šest ponarejenih testov so odkrili v soboto na mejnem prehodu Sečovlje, v nedeljo pa na mejnem prehodu Dragonja dodatnih osem.

V soboto so na mejnem prehodu Sečovlje ustavili slovenski par, ki je ponaredil datum na svojih antigenskih testih. Zatem so ustavili dva Slovenca, ki sta pokazala pozitivna PCR testa kot dokaz, da sta prebolela covid-19. A so policisti po preverjanju ugotovili, da se dvojica sploh ni testirala. Potem je še en par slovenskih državljanov policistom pokazal negativna PCR testa, a se je pokazalo, da se tudi nista testirala, je danes objavila policijska uprava hrvaške Istre.

Nadzor so nadaljevali v nedeljo na mejnem prehodu Dragonja. Najprej so ustavili dve slovenski dekleti, ki sta imeli pozitivna PCR testa kot dokazilo, da sta preboleli covid-19. Policisti so ugotovili, da sta bila testa narejena na drugo ime ter da se dekleti dejansko nista testirali. Ustavili so tudi slovenskega državljana, ki je pokazal ponarejena negativna PCR testa za svoja dva otroka. Podobno je bilo tudi v primeru slovenskega para z dvema otrokoma, ki so imeli ponarejene PCR teste.

Policijska uprava s sedežem v Pulju je tudi potrdila, da bodo zaradi suma kaznivega dejanja ovadili vse polnoletne slovenske državljane, pri katerih so prejšnji konec tedna zasledili ponarejena zdravstvena dokazila. Hrvaška zakonodaja predvideva za ponarejanje uradnih dokumentov kazen tudi do tri leta zapora.